Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ce aripă din PNL va fi mai tare în Satu Mare?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

sediu PNLÎn judeţ au fost dizolvate 40 de organizaţii locale ale PNL, inclusiv cea din municipiul Satu Mare

    În urma alegerilor parlamentare, datorită rezultatelor foarte slabe obţinute de PNL în judeţul Satu Mare, organizaţia a intrat în atenţia conducerii centrale. După trei săptăm]ni de analize, s-a decis dizolvarea a 40 de organizaţii locale, printre care se găseşte şi cea din municipiul Satu Mare.
    La nivel de judeţ PNL a obţinut  6,32%, iar în municipiu 4,58%. După cum ne-a declarat preşedintele interimar Romeo Nicoară, o parte din foştii lideri au ales o altă cale.


Printre ei se regăsesc Adrian Ştef şi Marcela Papici. Ei au decis să meargă alături de Călin Popescu Tăriceanu. Deja au început adunarea de semnături pentru candidatura acestuia la prezidenţiale, dar fără să-şi dea demisia din PNL.
Pe de altă parte, PNL a rămas şi fără sediu, acesta fiind transferat în luna aprilie pe o fundaţie.

[cardoza_wp_poll id=29]

Pe adresa redacţiei am primit următorul comunicat de presă.

    Comunicat de presă
“Biroul Politic al PNL Satu Mare a decis în urmă cu 3 săptămâni o amplă evaluare şi reorganizare a activităţii filialei. Au fost stabilite, la propunerea preşedintelui Romeo Nicoară şi după o consultare cu toate organizaţiile locale din judeţ, criterii obiective pentru evaluarea activităţii PNL, având în vedere rezultatele nemulţumitoare din alegerile europene şi dorinţa ca PNL să revină cu un mesaj credibil şi de încredere alături de cetăţenii din Satu Mare.
În urma consultării interne, în baza criteriilor votate şi adoptate care se refereau la performanţa electorală şi capacitatea organizaţională, Biroul PNL Satu Mare a decis ieri, 9 iulie, dizolvarea a 40 de conduceri locale PNL şi înlocuirea acestora cu conduceri interimare cât mai curând. Între acestea, se află şi conducerea municipală PNL Satu Mare, una din organizaţiile cu rezultatele cele mai proaste la alegerile europene şi care a avut o strategie împotriva celei stabilite de PNL la nivel naţional.
Obiectivele fixate pentru noile conduceri sunt reorganizarea cât mai rapidă a activităţii în jurul noii strategii a partidului ca pol central al dreptei unite, atragerea spre partid a vechilor liberali îndepărtaţi de-a lungul anilor, organizarea de adunări generale care să legitimeze noi conduceri, precum şi revenirea PNL în topul preferinţelor alegătorilor sătmăreni la alegerile prezidenţiale.
Romeo Nicoară
Preşedinte interimar al BPT al PNL”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

6 comentarii

  1. Doar Partidul Liberal Reformator va mai fi partid liberal pentru ca ceilalti vor forma,prin absorbtie, PPTB-partidul poporului traian basecu,replica la succesul PPDD, dar care va avea aceeasi soarta ca si partidul aerianului cautator de elodii…

Lasă un răspuns