Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Klaus Iohannis, votat candidatul PNL la prezidenţiale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Klaus Iohannis era favorit în sondajul intern comandat de PNL
Klaus Iohannis era favorit în sondajul intern comandat de PNL

Delegaţia Permanentă a PNL l-a ales, luni după-amiază, pe Klaus Iohannis pentru a candida din partea partidului la alegerile prezidenţiale.

 Iohannis a obţinut 110 voturi din partea colegilor săi de partid, în timp ce Crin Antonescu a fost votat de 55 dintre participanţii la şedinţă. 5 voturi au fost nule.

UPDATE: Klaus Iohannis a anunţat după ce a fost votat drept candidat PNL pentru alegerile prezidenţiale că va urma o cercetare sociologică pentru a desemna candidatul dreptei. Acest lucru va avea loc în jurul datei de 5 august.

Declaraţiile lui Iohannis:

Sâmbătă vom avea Congres, atât noi, cât şi PDL, pentru proba fuziunea. Având în vedere că legea solicită anumite lucruri, am discutat astăzi statutul care a fost negociat.

Primul comentariu despre voturile obţinute este că le mulţumesc colegilor şi colegelor din Delegaţia Permanentă pentru că au venit şi au votat. Le muţumesc celor care au votat pentru mine, dar şi celor care au votat pentru Crin Antonescu. A fost un vot democratic. Nu au existat niciun fel de contre şi nici luară de poziţii critice.

Eu şi Crin Antonescu nu ne-am luptat, ci am optat. Noi am optat pentru candidatură, iar Delegaţia Permanentă a tranşat acest lucru. Mergem mai departe ca şi colegi.

Nu mai există niciun fel de tabere. Mai avem faza următoarea împreună cu PDL. Va trebui selectat candidatul între Cătălin Predoiu şi mine. Oricine va fi candidat, va avea sprijinul PNL. Nici nu se pune problema.
Despre demisia lui Ioan Ghişe spun doar că nu ştiu care este gândirea sa, dar îmi pare rău că vrea să plece din partid. Sunt motive temporare probabil.

Nu mă aştept să apară un al treilea candidat al dreptei.

Sunt în continuare prieten cu Crin Antonescu. Nu s-a schimbat nimic.

 

 

UPDATE: Crin Antonescu a declarat, luni, că proiectul fuziunii dintre PNL şi PDL ar trebui să continue, chiar dacă dreapta va pierde alegerile prezidenţiale în toamnă, el arătând că nevoia unui mare partid de dreapta este aceeaşi, indiferent cine va câştiga Preşedinţia României.

 

UPDATE: Fostul lider al PNL, Crin Antonescu a declarat, luni, că toată lumea este mulţumită şi decizia a fost luată printr-un vor civilizat, în limitele normalului.

”Ce voiaţi, să nu voteze nimeni cu mine? ”, a spus Crin Antonescu, răspunzând la întrebarea despre scorul obţinut. 

”Nu mă interesează un post de premier”, a mai răspuns Antonescu, întrebat dacă s-a gândit la un tandem cu Iohannis preşedinte.

 

Delegaţia PNL s-a reunit, luni, pentru a desemna candidatul partidului la alegerile prezindenţiale, cei doi competitori fiind Klaus Iohannis şi Crin Antonescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns