Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Premierul Viktor Orban vine la şcoala de vară de la Tuşnad-băi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Viktor Orban compară analiştii britanici cu oamenii de ştiinţă sovietici
Viktor Orban, premierul Ungariei

O serie de lideri politici din Ungaria, în frunte cu premierul Viktor Orban şi vicepremierul Semjen Zsolt, vor participa la dezbaterile pe teme autonomiste ale celei de-a 25-a ediţii a Şcolii de Vară ”Tusvanyos” din staţiunea harghiteană Tuşnad-Băi.

Acţiunea este organizată de Fundaţia Pro Minoritate Alapitvany din Budapesta şi Consiliul Tineretului Maghiar din România – Cluj, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie din Budapesta şi cu mai multe ONG-uri maghiare din România şi Ungaria.

Şi în acest an, principalele dezbateri vor fi moderate de fostul secretar de stat din Ministerul de Externe de la Budapesta, Nemeth Zsolt, în prezent şeful Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungar. Alături de acesta vor mai participa la Şcoala de Vară câţiva miniştri din Guvernul Orban, mai mulţi secretari de stat din subordinea premierului ungar, responsabili de elaborarea politicilor pentru maghiarii din afara Ungariei, precum şi membri ai Parlamentului Ungar.

Vor fi prezenţi, de asemenea, reprezentanţii organizaţiilor civico-politice ale maghiarilor din România – UDMR, PCM, PPMT, CNMT, CNS etc., precum şi Tokes Laszlo, transformat recent în europarlamentar ungar FIDESZ, care, la ediţia de anul trecut, i-a cerut premierului Orban să instituie protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, relatează Gandul.

De la ediţia din acest an va lipsi, însă, Traian Băsescu. La reuniunile trecute, preşedintele României a fost întâmpinat cu scandări precum ”Autonomia! Autonomia!”, sau cu somaţia ”Ţinutul Secuiesc nu e România, domnul Băsescu, paşaportul vă rog!”, fiind huiduit şi fluierat apoi la fiecare zicere despre ”tot atâta autonomie la Odorheiu Secuiesc ca şi la Caracal”. Absent la ediţia din 2012, când premierul ungar Orban Viktor îi îndemnase pe maghiarii din România să nu participe la referendumul pentru demiterea sa, ca şi la cea de anul trecut, Traian Băsescu, aflat la final de mandat, nu a mai fost invitat de către organizatori.

Cele mai importante momente ale ediţiei 2014 al Şcolii de Vară ”Tusvanyos” se vor consuma vineri şi sâmbătă, când la Tuşnad – Băi se vor afla vicepremierul ungar Semjen Zsolt şi premierul Viktor Orban, acesta din urmă dimpreună cu Tokes Laszlo. Scoala de vară este organizată în perioada 22-27 iulie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns