Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Preţul mediu al grâului ar putea ajunge la 300 de dolari tona

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Producţie bună de grâu
Producţie bună de grâu

Organismele internaţionale, dar şi traderii europeni de cereale estimează o scădere în perioada următoare a preţului la grâu până la 300 de dolari tona.

Asta ca urmare a producţiilor bune de cereale obţinute în Rusia, dar şi a sanţiunilor dictate împotriva acestei puteri agricole.

Aceaste sancţiuni ar putea pune şi mai multă presiune pe preţul grâului, care a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani.

După cum titrează publicaţia Recolta.eu, citând declaraţia economistului Paul Deane, pieţele nu au reacţionat până acum la situaţia tensionată din Rusia şi Ucraina.

Cea mai mare parte a îngrijorărilor erau legate de noile recolte, în special după sancţiunile impuse de SUA şi UE care urmăresc stoparea băncilor să îşi crească capitalul pe pieţele europene.

Sancţiunile vor îngrădi accesul fermierilor din Rusia la creditare când va începe campania de însămânţare în noul sezon, începând din luna octombrie.
„Acesta ar putea fi unul din motivele care vor susţine piaţa în următorul sezon. Ar trebui să ne aşteptăm la o creştere a preţului la grâu în prima jumătate a anului 2015”, a precizat Dean.

Aproximativ 20 de milioane de tone de grâu din Rusia este destinat pentru export. Preţurile la nivel global au scăzut cu 27,6% din luna mai, după ce tensiunile dintre Rusia şi Ucraina au crescut şi îngrijorările legate de culturile din SUA.

Pe fondul scăderii preţului mediu la grâu, stocurile mondiale se estimează la 888 milioane de tone.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns