Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ștefan Vlaston, adjunctul Elenei Udrea, răspunde atacurilor Elenei Băsescu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Colegiul Director al PMP se va reuni pe 19 august pentru a analiza stadiul pregătirii campaniei electorale, nepunându-se în acest moment problema stopării strângerii de semnături pentru candidatul la alegerile prezidențiale Cristian Diaconescu, a declarat miercuri vicepreședintele formațiunii Ștefan Vlaston.

Într-o declarație de presă la sediul PMP, Vlaston a infirmat varianta vehiculată de Elena Băsescu potrivit căreia președintele partidului, Elena Udrea, ar fi interzis liderilor de organizații să strângă semnături pentru candidatura lui Diaconescu.

“Nu există absolut nicio informație și eu fiind membru în conducerea partidului nu am niciun fel de element care să mă ducă la această concluzie că Elena Udrea ar fi interzis strângerea de semnături. Nu știu cine a intoxicat-o pe Elena Băsescu, dar vă spun în mod cert că nimic nu este adevărat în această poveste”, a afirmat vicepreședintele PMP, citat de Mediafax.

Vlaston a precizat că nu știe exact în acest moment câte semnături s-au strâns pentru candidatura lui Diaconescu întrucât aceste date cad în sarcina secretarului general al partidului.

“E adevărat că fiind vacanță merge mai greu strângerea de semnături, dar avem încredere că în următoarele săptămâni, până la termenul final, vom avea numărul de semnături necesar”, a afirmat Vlaston.

Potrivit vicepreședintelui PMP, reuniunea informală de la sediul central al partidului aflată în desfășurare are în vedere o evaluare a contextului politic general și a declarațiilor publice care privesc situația PMP.

“Nu aceasta a fost principala noastră preocupare. Toate partidele care strâng semnături sunt în această situație de început. Noi, fiind un partid nou, nu avem structuri comparabile cu ale PNL, de exemplu, sau ale PSD”, a spus Vlaston.

El a adăugat că strângerea de semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu decurge normal cu mijloacele pe care PMP le are la ora actuală.

Vlaston a infirmat în context faptul că la nivelul conducerii PMP s-ar fi discutat despre eventualitatea ca în cursa prezidențială să intre Elena Udrea.

“Încă o dată noi evaluăm. Suntem într-o întâlnire informală. Nu este o decizie instituțională a partidului nici într-un sens nici în altul, pentru că nu cred că problema se va pune în felul acesta. Nu discutăm în momentul de față schimbarea candidatului partidului”, a afirmat vicepreședintele PMP.

Ștefan Vlaston a precizat că se au în vedere consultări inclusiv cu președintele Traian Băsescu înaintea Colegiului Director din data de 19 august.

Întrebat în ce cadru se desfășoară aceste consultări, Vlaston a spus: “Președintele partidului, doamna Elena Udrea, dă un telefon pentru o audiență sau într-un alt cadru. Cred că s-a întâmplat și până acum. Nu sunt la curent pentru că, vă spun, sunt doar de două luni vicepreședinte la partid. Ne-am consultat tot timpul cu domnia sa și noi cu dânsul și domnia sa cu noi”.

Ștefan Vlaston a adăugat că tema consultărilor cu șeful statului vizează contextul politic general și cum să se obțină un scor cât mai bun la prezidențiale.

Elena Băsescu a susținut, pe contul ei de Facebook, că organizațiile PMP au probleme în a strânge semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la prezidențiale deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns