Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Până la sfârşit de lună numai în 5 comune din Oaş au loc peste 100 de nunţi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Miri din Oaş
Miri din Oaş

Aşa cum am scris cu puţin timp în urmă, continuă să vină în vacanţă numeroşi sătmăreni aflaţi la muncă în străinătate. Pe lângă dorinţa acestora de a se întâlni cu familia lărgită, o bună parte din ei vin să participe la nunţi, botezuri, cununii religioase sau te miri ce alte petreceri de familie. Începând cu 15 august şi până la începutul lunii septembrie, când se termină vacanţa celor ce muncesc în străinătate, numai în 5 comune din zona Oaş vor avea loc peste 100 de nunţi, unele programate chiar din vara anului 2013.

Nu sunt puţine localităţile din Ţara Oaşului, în care începând din acest sfârşit de săptămână o să aibă loc mai multe nunţi săptămânal. Pentru a confirma această afirmaţie am luat legătura cu mai mulţi primari care ne-au oferit câteva informaţii demne de luat în seamă.

Unele căsătorii civile se oficiază înainte cu un an

Nu ne-am propus a face un inventar al acestor petreceri de familie din fiecare comună şi localitate, dar este cunoscut faptul că numeroşi tineri se căsătoresc la starea civilă cu un an în avans şi tot atunci caută să închirieze sala/casa de nunţi.

De regulă la acest gen de petreceri participă sute de nuntaşi. Nu de puţine ori numărul invitaţilor este peste 1.000. Au fost şi vor fi în continuare perechi de tineri căsătoriţi obligaţi să organizeze petrecerea la oraş, indiferent că ar fi vorba despre Negreşti-Oaş şi/sau Satu Mare, din cauza aglomeraţiei de la casele de nunţi din comune.

Comunele Turţ şi Certeze au cele mai multe nunţi

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de vineri, 15 august, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns