Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cenacliştii de la Afirmarea au recitat din vomulul “Într-un teatru de vise”, semnat de Ioan Raţiu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Sâmbătă, la un local din Satu Mare, în organizarea Cenaclului literar Afirmarea, condus de poetul Ion Bala, a fost prezentată antologia de autor intitulată “Într-un teatru de vise”, semnată de Ioan Raţiu, sătmărean stabilit la Bucureşti. Volumul de poeme a apărut la Editura Inspirescu din Satu Mare, fiind prezentat de poeţii Ion Bala şi Gheorghe Creţu, alături de editorul tomului – George Terziu.

Laitmotivul volumului este clipa, din care se naşte viaţa şi tot din ea vine moartea. Autorul a fost catalogat de anumiţi critic literari ca fiind poetul clipei. Cititorul se întâlneşte cu motive precum ploaia, alături de rondeluri închinate lui Iisus. Cartea are inclusiv un substrat religios. Poetul îşi exprimă dragostea faţă de om, natură şi Divinitate. Pe alocuri se poate vorbi despre un creator elegiac încifrat.

Despre volumul prezentat iubitorilor de literatură a mai vorbit Claudiu Govor. Momentele muzicale au fost întreţinute de Georgeta Govor şi Diu Oşan. Alături de cei menţionaţi, printre participanţi la prezentarea volumului i-am menţiona pe: Gabriela Koka, Carol Koka, Cecilia şi Mihai Sas.

Participanţii la această prezentare de poezie au recitat din versurile incluse în acest tom apărut la Satu Mare. S-a făcut remarcat faptul că este vorba despre o poezie muzicală, dens metaforică. Autorul stăpâneşte jocul cuvintelor. Tomul este unitar, fiind variabil ca formă de exprimare.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Chiar daca – asa cum spuneam intro poezie Tangou mai demult – Timpul n-are timp de noi/Sa ne-ntrebe de nevoi…se pare ca domnul Ioan Ratiu a reusit totusi sa ne faca sa uitam de asta …Intr-un teatru de vise. Felicitari.
    Nicu Doftoreanu

Lasă un răspuns