Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

„Leopardul de Aur” de la Locarno se duce în Filipine

Scenă din filmul premiat
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Scenă din filmul premiat
Scenă din filmul premiat

„From What Is Before”, un lungmetraj de cinci ore şi jumătate în regia filipinezului Lav Diaz, a fost premiat cu Leopardul de Aur la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno (6 – 16 august).

Filmul filipinezului Lav Diaz, cu titlul original “Mula sa kung ano ang noon”, a mai primit la Locarno trofeul criticii internaţionale – FIPRESCI, precum şi premiile Environment is Quality of Life şi Don Quijote, decernat de International Federation of Film Societies (IFFS). Filmat în alb-negru, lungmetrajul prezintă viaţa unor oameni săraci dintr-un sat din Filipine, înainte de decretarea Legii marţiale din 1972, sub dictatura lui Ferdinand Marcos.

La ediţia de anul acesta a festivalului, juriul internaţional, prezidat de cineastul italian Gianfranco Rosi, i-a acordat trofeul special al juriului regizorului american Alex Ross Perry, pentru filmul “Listen Up Philip”, în timp ce Leopardul de Argint pentru cea mai bună regie i-a revenit portughezului Pedro Costa, pentru “Horse Money”.

Premiile pentru interpretare le-au revenit actriţei Ariane Labed, pentru rolul din “Fidelio, l’Odyssée d’Alice”, de Lucie Borleteau, respectiv lui Artem Bystrov, pentru partitura din filmul lui Yuri Bykov “Durak/ The Fool”, lungmetraj recompensat şi cu trofeul juriului ecumenic, premiul I al juriului junior, precum şi cu o menţiune specială din partea IFFS.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns