Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vineri se dă startul la prima ediţie a memorialului şahist “Iuliu Szabo”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

* Participă peste 80 de şahişti din 5 ţări

sah2Vineri, 22 august, se va da startul la prima ediţie a “Memorialului Iuliu Szabo” la şah turneu de anvergură internaţională la care vor lua startul peste 80 de şahişti din 6 ţări: România, Moldova, Ungaria, Serbia, Slovacia şi Germania. Turneul este organizat în cinstea celui mai mare şahist sătmărean – Iulia Szabo – fost mare maestru internaţional şi vicecampion naţional.

Printre participanţii la turneu se va afla un mare maestru internaţional, Bosko Abramovici (Serbia), nouă maeştri internaţionali şi alţi mulţi şahişti, maestri FIDE, maeştri sau candidai de maeştri. Prezenţa atâtor şahişti de elită ridică mult tăria turneului inclus, dealtfel, în calendarul FR de şah.

:ahiştii sătmăreni au ţinut şi ei să-l omagieze pe fostul lor mentor şi coleg, la start urmând să se afle:  Attila Szabo (maestru FIDE), Sorin Levai (maestru FIDE), Costin Petrica (maestru FIDE), Radu Doroş (maestru), Iuliu Follert (maestru).

Organizatorii ne-au comunicat că această competiţie dedicată marelui şahist sătmărean se împarte în două secţiuni, după cum urmează:

– Secţiunea A, turneul principal se va desfasura in perioada 22-26 august la Casa Schwab de pe strada Vasile Lucaciu. :edinţa tehnică la această secţiune va avea loc vineri, 22 august, cu începere de la ora 15.30, la Casa Schwab.

– Secţiunea B, turneul juniorilor sub 12 ani se va desfasura in perioada 26-28 august la Taberele Scolare din Satu Mare.

Arbitrii turneului vor fi Ciprian Muntean (arbitru internaţional) şi Zoltan Pall.

Turneul se desfăşoara în sistem eleveţian, pe durata a 7 runde, iar durata unei partide este de 2×105 minute. Prima rundă va avea loc vineri, de la ora 16.00, iar sâmbătă sunt programate 2 rudne, una de la ora 9.30 iar a doua de la ora 16.30.

Organizatorii acestui adevărat festival şahist sunt: CS Voinţa Satu Mare în colaborare cu Primaria Satu Mare, Consiliulul Judeţean şi Direcţia pentru Sport şi Tineret Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. PRIN ANII 60 AM JUCAT SAH LA VOINTA SATU MARE PRINTRE ALTII CU FOLLERT IULIU CARE MI-A FOST BUN PRIETEN. SUNT PLECAT DE 45 ANI DIN ROMANIA SI NU MAI STIU NIMIC DESPRE EL. VA-SI RUGA SA-MI TRANSMITETI ADRESA LUI SAU NUMARUL DE TELEFON SAU ADRESA DE E- MAIL. VA MULTUMESC ANTICIPAT

Lasă un răspuns