Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TelVerde gratuit pentru informații din domeniul social

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Serviciul de telefonie 0 800 86 86 22 este disponibil de luni până vineri între orele 9 și 22.
Serviciul de telefonie 0 800 86 86 22 este disponibil de luni până vineri între orele 9 și 22.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat zilele trecute un număr de telefon gratuit apelabil din orice rețea și la care cei interesați pot să obțină informații cu privire la domeniul social.

Serviciul de telefonie 0 800 86 86 22 este disponibil de luni până vineri între orele 9 și 22. La acest TelVerde, care e o linie de acces direct la informațiile specifice domeniilor gestionate de Ministerul Muncii, se pot obține informații cu privire la politicile publice, pensii și asigurări sociale, asistență socială, protecția persoanelor cu dizabilități, protecția drepturilor lucrătorilor, a sănătății și securității în muncă, legislația muncii și protecția drepturilor copilului și adopții.

Prin acest TelVerde, Ministerul Muncii vrea să faciliteze accesul cetățenilor la informațiile din domeniul social pentru creșterea transparenței administrației publice și simplificarea barierelor administrative, se arată în comunicatul Ministerului. Se urmărește totodată reducerea timpului alocat furnizării acestor servicii. Serviciul telefonic gratuit va funcționa utilizând o bază de date formată din întrebări frecvente și răspunsuri clare pentru fiecare domeniu în parte, răspunsuri ce sunt furnizate de operatorii call-center-ului. În cazul în care întrebările vor necesita un timp de consultare cu experți ai ministerului, solicitarea se va transmite electronic specialiștilor abilitați și se va soluționa conform procedurilor de comunicare aprobate.

Potrivit datelor pubicate pe pagina de internet, anul trecut Ministerul Muncii a primit 38.892 de scrisori oficiale și petiții în baza OG nr. 27/2002 și alte 460 de solicitări în baza Legii 544/2001. În aceeași perioadă au fost soluționate 1.123 petiții adresate de către cetățeni pe contul pilot de facebook al ministerului și au au fost acordate 230 audiențe.

Ministerul Muncii a lansat și un banner web flash care poate fi vizionat pe site-ul ministerului, www.mmuncii.ro.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns