Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tăriceanu vrea să ceară o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Călin Popescu Tăriceanu va discuta cu partidele parlamentare
Călin Popescu Tăriceanu va discuta cu partidele parlamentare

Modul în care a acţionat Traian Băsescu în chestiunea legată de desemnarea comisarului european din partea României impune sancționarea politică, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, precizând că va discuta cu partidele reprezentate în Parlament dacă nu este nevoie de o nouă suspendare din funcție a președintelui.

“Ceea ce face astăzi Traian Băsescu, profitând de faptul că îl cunoaşte personal pe Jean Claude Juncker, să încerce să caroteze propunerea Guvernului, mie îmi demonstrează că este împotriva interesului naţional. Este inadmisibil să-ţi carotezi propriul candidat care este în poziţia de a primi unul dintre primele 4-5 posturi ca importanţă din Comisia Europeană”, a declarat liderul PLR, citat de dcnews.

Mai mult, fostul premier consideră că nu se poate ignora un astfel de comportament al președintelui Traian Băsescu și afirmă că ia în calcul și o eventuală suspendare a șefului de stat.

“Suntem într-o succesiune extrem de rapidă a unor acţiuni ale preşedintelui şi mă gândesc foarte serios dacă nu este nevoie de suspendarea din funcţie a preşedintelui şi convocarea referendumului de demitere chiar dacă mai sunt doar trei luni de mandat (…) Comportamentul său intră în contradicţie cu interesul naţional”, a motivat Tăriceanu, adăugând că intenționează să discute “acest lucru cu toate partidele parlamentare”.

La rândul său, deputatul PSD Mădălin Voicu a declarat – după ce Traian Băsescu ar fi acționat, potrivit premierului Ponta, împotriva numirii Corinei Crețu la Comisia Europeană – că președintele ar trebui suspendat.

“Este înaltă trădare. Mi se pare o malformație a societății românești. După mine, lucrurile acestea trebuiesc oprite. Dacă nu se opresc ele, trebuiesc oprite”, a declarat Mădălin Voicu, joi, la Antena 3.

“Opiniile lui personale sunt lucruri care dăunează grav sănătății naționale și este cazul să luăm din nou în discuție în Parlament suspendare d-lui Băsescu. Am anunțat care este intenția mea”, a afirmat Voicu la “Esențial”.

Deputatul a precizat că a vorbit cu unii dintre colegii săi din PSD, urmând ca discuțiile pe tema suspendării să prindă “contur” în perioada imediat următoare. El a arătat că discutat și cu premierul Ponta referitor la acest subiect.

“Este o deraiere de la atribuțiunile sale de președinte de stat”, a spus Mădălin Voicu despre tentativa lui Băsescu de a bloca numirea Corinei Crețu în funcția de comisar european.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns