Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Locuitorii din Medieşu Aurit nu pot folosi reţeaua de apă canal în valoare de 2.5 milioane euro

Au inceput sa se faca primele racordari la reteaua de apa-canal
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Au inceput sa se faca primele racordari la reteaua de apa-canal
Au inceput sa se faca primele racordari la reteaua de apa-canal

Pe data de 25 septembrie 2008 s-a demarat proiectul de modernizare a drumurilor comunale şi a străzilor, extinderea reţelei publice de apă potabilă şi canalizare în localitatea Medieşu Aurit şi modernizarea şi dotarea căminelor culturale din Medieşu Aurit, Potău şi Băbăşeşti.

    

Conform programului proiectul în valoare de aproape 2.5 milioane de euro a fost finalizat pe data 25 septembrie 2011. Proiectul a fost finanţat pe măsura 322, cu fonduri europene. Conform celor declarate de primarul Silviu Zetea, reţeaua de apă canal nu a fost pusă în exploatare pentru că la momentul când reţeau a fost proiectată şi construită, unele părţi din reţea, mai exact înlesnirile la racordare au fost scoase de la deductibilitate şi finanţare. Executantul lucrării a fost SC Tarr Construct SRL din Satu Mare, proiectul fiind făcut de SC. Carma Jus SRL.

“Reţeaua de apă canal este făcută în zig-zag, urcând şi coborând, iar branşările trebuie făcute la conducte. Problema e că în proiect nu au fost incluse aceste înlesniri la racordare, iar acum branşările trebuie făcute la adâncimi de 3-4 metri, direct pe conductă, ceea ce e greu şi poate crea probleme”, a precizat primarul din Medieş.

Datorită faptului că aceste înlesniri la racordare nu au fost incluse în proiect, iar primăria nu a putut face finanţarea din surse proprii, s-a ajuns acum în situaţia în care branşarea este dificil de realizat.

Pentru ca reţeaua de apă canal să poată fi dată în folosinţă este nevoie de un operator autorizat, de aceea s-a hotărât predarea reţelei către Apaserv, ca operator regional autorizat, iar după predare s-au făcut demersuri pentru a începe branşarea beneficiarilor la reţea.
Conform celor declarate de Silviu Zetea, lucrările de branşare au început în această vară, existând până în acest moment aproximativ 300 de cereri de branşare. Primarul a spus că funcţionarea reţelei de apă canal va fi clară şi eventualele probleme se vor vedea în mpmentul în care vor fi mai mulţi consumatori branşaţi. Şi funcţionarea staţiei de epurare va fi văzută concret în momentul în care debitul va fi mai mare.

Muncitorii lucreazaa la racordarea unei gospodarii
Muncitorii lucreazaa la racordarea unei gospodarii
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

6 comentarii

  1. La acas introducerea apei a durat 4 (patru ] ani si nici acuma nu functioneaza cum trebuie banii sau dat receptia sa facut cu mare chermeza primarul trebuia legat proiectul initial nu sa respectat unii au apa altii la pastele cailor dar taxe si dari la primarie platesc toti chiar nimani nu- l intreaba pe acest analfabet si infractoe de primar la canalizare se repeta la fel nu se respecta proiectul se face cum vreau muschii primarului este o lucrare de mintuiala si batjocura la adresa cetatenilor

  2. de ce nu spune domnul ZETEA cite pompe lipsesc si care e calitatea asfaltului pe artera care trece canalul de ce nu a depus pina acum plingere penala asa cum a promis in campanie ,, dar se pare ca sifonatul de bani din bugetul local continua si in mandatul lui

  3. Am incredere in Zetea,se vede ce a facut de cand e primar eu il apreciez si sper ca aceasta lucrare sa ajunga si la Iojib.Inteleg si pe cei ce au alte pareri ,dar nu e usor sa fii primar oricum nu-i multumesti pe toti,incerca-ti voi sa face-ti primar ,o saptamana si vedeti,se vor gasi mereu persoane care ,canta in afara corului asta e democratia si probabil ca asa e normal.

  4. Nu este singuru caz din judetul s mare mergeti mai departe pe fir si o s-aflati lucruri de va sta mintea pe loc. sau sifonat MILIOANE DE EURO
    eu stiu unde sa gresit in medies si cine a fost ecsecutantul dar nu este treaba mea organele sa isi faca datoria

Lasă un răspuns