Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Scoţia respinge proclamarea independenţei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Majoritatea locuitorilor Scoţiei au votat în favoarea rămânerii în cadrul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, potrivit unui sondaj Yougov realizat la ieşirea din secţiile de votare, anunţă agenţiile internaţionale de presă.

UPDATE: ora 8.05: Peste 60% dintre scoțieni au respins independența Scoției la referendumul pe această temă, relatează BBC și Reuters. Pentru victoria finală a victoriei adversarilor independenței mai sunt necesare 425.803 de voturi, conform mass-media britanice.

După numărarea voturilor în 26 din cele 32 de circumscripții, pentru independență au votat 1.176.952 de persoane. Împotriva independenței s-au pronunțat la referendum, conform numărătorii, 1. 397.077 de electori scoțieni.

Publicația The Guardian a titrat vineri ‘Scoțienii au respins independența’ înainte de publicarea rezultatelor finale ale votului.

Aproape 54% dintre locuitorii Scoţiei au respins proclamarea independenţei, în timp ce 46% s-au pronunţat pentru.

Birourile de vot s-au închis joi seară la ora locală 22.00 (21.00 GMT) pentru referendumul asupra independenţei Scoţiei, o consultare istorică ale cărei rezultate vor fi cunoscute vineri dimineaţă şi ar putea conduce la dezmembrarea Regatului Unit, notează AFP, citată de Agerpres .

De la Glasgow la Edinburgh, aproximativ 80% dintre cei 4.285.323 de alegători, potrivit ultimelor estimări, s-au deplasat pentru a răspunde la întrebarea ‘Scoţia trebuie să devină o ţară independentă?’ şi a decide dacă se va pune capăt unei alianţe ce datează din anul 1707.

Cu o oră înainte de închiderea birourilor de vot, alegătorii continuau să vină pentru a-şi exprima opţiunea.

Ultimele sondaje creditează totuşi cu un uşor avans tabăra care susţine menţinerea în componenţa Marii Britanii, dar cu un număr de indecişi suficient de mare pentru a înclina balanţa.

Scoţia reprezintă 8,3 la sută din populaţia Marii Britanii şi 9,2 la sută din Produsul Intern Brut.

Alegerea scoţienilor ar putea să decidă şi soarta premierului britanic David Cameron, profund implicat în campanie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns