Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Klaus Iohannis: „Cum poate deveni România performantă?”

Klaus Iohannis
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

iohannis klausKlaus Iohannis plasează educaţia printre priorităţile noastre naţionale, o consideră cea mai importantă şansă pentru ca România să devină puternică şi performantă. În ultimele săptămâni, această preocupare constantă s-a tradus şi prin participarea alături de specialişti la dezbateri şi consultări pe tema educaţiei, un început de dialog atât de necesar.

Putem fi siguri că un preşedinte cu o experienţă de 17 ani ca profesor şi ca inspector şcolar va înţelege din interior problemele sistemului educaţional, dar şi nevoile şi poziţia profesorilor, reprezentanţii unei meserii atât de greu încercate de reforme haotice, după cum însuşi declara:

„Sistemul nostru educaţional suferă de o boală care nu este tipică României, este larg răspândită în Europa şi se numeşte reformită! Singurul rezultat palpabil creat prin această reformită, prin acest exces de încercări de îmbunătăţiri, este scăderea calităţii”.

România se confruntă acum cu o rată mare a analfabetismului, printre cele mai mari din UE, cu o promovabilitate scăzută la Bacalaureat, cu abandonul şcolar alarmant, cu lipsa manualelor şcolare, dar şi cu lipsa specializării absolvenţilor de facultate. Este o situaţie gravă, pentru care avem nevoie de un preşedinte cu viziune şi cu proiecte concrete. Prea puţină lume ştie că, în timpul mandatelor sale ca primar, universitatea Lucian Blaga din Sibiu, în colaborare cu administraţia locală, a devenit un centru universitar performant, având cinci facultăţi în topurile naţionale. Aceeaşi universitate se laudă acum cu peste 20.000 de studenţi şi colaborări cu 104 universităţi din întreaga lume.

Rolul viitorului preşedinte este de a aduce o perspectivă pe termen lung în domeniile vitale pentru dezvoltarea României, iar educaţia este unul dintre ele. Fiecare vot pentru Klaus Iohannis este un gest de susţinere pentru o Românie educată şi performantă!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns