Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

De ce au secat artezienele de la ieşirea din Ardud?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Uneori apa curge cu debit mult diminuat
Uneori apa curge cu debit mult diminuat

Autorităţile locale caută modalităţile de restabilire a situaţiei anterioare

De aproape o lună, tot mai multe persoane care circulă cu maşina pe traseul Ardud – Răteşti, care se opreau să-şi stâmpere setea la cele două fântâni arteziene de la ieşirea din Ardud, au cam rămas cu gura uscată. Apa se încăpăţânează să mai curgă pe obişnuitele ţevi de la şosea.

Nemulţumire în cercuri largi

Semnalele ne-au fost transmis de către persoane din Ardud, dar şi din Satu Mare, care şi-au făcut un obicei de a cosuma apă pe gratis de la cele două fântâni arteziene.

Lipsa apei ne-a fost confirmată inclusiv de autorităţile din Ardud, care sunt asaltate de telefoane, dar şi de persoane ce trec pragul primăriei.

După cum probabil se ştie, arteziana cunoscută sub numele de Nagy Sandor are o vârstă respectabilă, fiind forată la aproximativ 130 de metri. Multă lume a trecut pe acolo pentru a bea apă sau pentru a-şi duce acasă o anume rezervă.

Proviziile se făceau nu neaparat pentru că apa era pe gratis, ci pentru că era de calitate, se putea păstra cu săptămânile şi nu-şi pierdea proprietăţile fizico-chimice şi organoleptice. Oprirea apei a şocat multă lume din Ardud, din satele învecinate, dar şi din Satu Mare.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de joi, 25 septembrie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns