Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Carei s-a reconstituit Despărţământul Astrei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Participanţi la şedinţa de reconstituire a Despărţământului - Astra Carei
Participanţi la şedinţa de reconstituire a Despărţământului – Astra Carei

 

       Vineri, 26 septembrie, într-o atmosferă de profundă simţire românească, peste 80 de careieni au participat la înfiinţarea Despărţământului Astrei – Asociaţiunea Transilvană pentru literatura română şi cultura poporului român. Manifestarea a avut loc în Sala Festivă a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu din localitate.

Reuniunea culturală românească de la Carei, care a avut ca scop înfiinţarea Despărţământului Astrei, a fost convocată de ing Daniela Ciută, preşedinte fondator.

 

Întâlnirea a fost deschisă prin intonarea Imnului de Stat al României, cel al Astrei Sibiu şi al Despărţământului Astra – Carei.

 

După ce au fost făcute prezentările necesare de către Daniela Ciută, preşedintele fondator, şedinţa de constituire a fost prezidată de prof. doctor Dumitru Acu, invitat tocmai de la Sibiu, în calitate de preşedinte ale Asociaţiunii Transilvană pentru literatura română şi cultura poporului român – Astra, fondată în anul 1861 la Sibiu.

 

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de luni, 29 septembrie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns