Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Didactic.ro înlesneşte comunicarea cu părinţii elevilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Didactic.ro propune aplicaţia numită Grupul Clasei în scop de comunicare uşoară şi rapidă între cadrele didactice şi părinţii elevilor.


Aplicaţia Grupul Clasei poate fi utilă celor interesaţi în mai multe feluri. Astfel, aici se pot posta noutăţile din fiecare zi în secţiunea “Ce este nou astăzi”, precum şi fotografii pe care profesorii doresc să le vadă părinţii (în rubrica „Fotografii”). Se mai pot lua decizii împreună, folosind rubrica „Sondaje” pentru a afla părerile părinţilor, alături de o rubric de discuţii intitulată „Forumul clasei”. Atractivă şi utilă poate fi pentru unii publicarea de anunţuri sau evenimente în rubrica „Anunţuri”. În sfârşit, iniţiatorii au gândit o rubric intitulată “Mesaje private” în scop de comunicare a unor informaţii confidenţiale.
Avantajele aplicaţiei
Iată şi câteva dintre avantajele pe care le au cadrele didactice la această aplicaţie: îi ajută să câştige timp, comunicând cu mai mulţi părinţi deodată; este o aplicaţie gratuită, eliminând costurile apelurilor telefonice sau sms-urilor; feedback-ul părinţilor ajunge mai uşor la cadrele didactice; pot prezenta mai uşor părinţilor activitatea de la clasă, postând fotografii; este un loc unde toţi profesorii de la clasă pot transmite informaţii importante pentru părinţi, inclusiv documente; cadrele didactice care au un grup activ obţin o adeverinţă pe care o adaugă la portofoliu.
Cum se poate crea Grupul Clasei?
Iată câteva sugestii utile pentru a crea Grupul Clasei. În primul rând, profesorii sunt invitaţi să utilizeze contul de pe Didactic.ro pentru a se autentifica pe SuntParinte.ro. După ce au aflat instituţia la care predau, cadrele didactice pot crea grupul clasei. Urmează apoi să invite părinţii elevilor să se alăture, completând adresele lor de email.
Potrivit Didactic.ro, în prezent, aplicaţia este folosită de 3.000 de dascăli şi de 17.000 de părinţi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns