Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Bani pentru a compensa efectele embargoului rusesc asupra producătorilor de alimente

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 Piata

Fondul suplimentar de sprijin în valoare de 165 milioane de euro constituit de Comisia Europeană a fost asigurat pentru a despăgubi retragerea de pe piaţă a unor surplusuri de marfă şi se adaugă celui de 125 de milioane de euro care a fost anunţat pe 18 august, dar a fost suspendat pe 10 septembrie.

Actualul program va fi mult mai bine orientat către nevoile pieţei decât cel vechi. El se numără printre măsurile luate de autorităţile de la Bruxelles pentru a-i sprijini pe fermierii afectaţi de embargoul rusesc.

Noua schemă va fi aplicată până la finalul anului. Ea include o anexă privind cantităţile din patru categorii de produse pentru 12 ţări care exportau cele mai mari cantităţi către Rusia în perioada septembrie – decembrie, luând în calcul o medie a perioadei 2011-2013.

După embargoul rusesc asupra importurilor din ţările europene de pe 7 august, Comisia Europeană a venit în sprijinul fermierilor cu un pachet de măsuri care includ: 33 de milioane de euro pentru producătorii de piersici şi nectarine, 125 de milioane de euro pentru fructe şi legume şi depozitarea privată pentru unt, lapte praf şi brânză, precum şi alte 30 de milioane de euro pentru programele de promovare.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Nu inteleg de ce primesc fermierii acesti bani,ori cum nu dau nimic mai ieftin,adica primesc si bani nemunciti si incaseaza si dupa produsele lor exact ca si cum nu ar fi embargou.Din bani care se dau la fermieri pentru (nu stiu ce) mai bine ar investi in sanatate si in invatamant.

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Inflație de 1,55% în 2013

Asculta acest articol Inflația anuală a fost, la sfârșitul anului 2013, de 1,55%, potrivit unui comunicat al Institutului Național de