Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Avocații protestează împotriva judecătorilor care nu-i respectă sau îi disprețuiesc

Claudiu Tinca si Mircea Lupsa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Claudiu Tinca si Mircea Lupsa
Claudiu Tinca si Mircea Lupsa

Ei se revoltă și împotriva magistratului care, prin atitudinea lui, i-a provocat avocatului Stratulat un atac cerebral

 

    Protestul avocaților din cadrul Baroului Satu Mare continuă. Avocații sunt nemulțumiți că organele abilitate, Poliția, Parchetul și unele instanțe nu iau măsuri pentru eradicarea fenomenului de exercitare fără drept a profesiei de avocat. În plus, avocații protestează și față de atitudinea disprețuitoare cu care sunt tratați de unele complete de judecată, în special de magistrații mai tineri.
    Picătura care a umplut paharul nemulțumirii Baroului de avocați Satu Mare a fost întâmplarea colegului lor, avocatul Stratulat, care a făcut un atac cerebral în urma unui proces în care un judecător l-a tratat cu dispreț, întrebându-l la sfârșitul pledoariei: “De fapt, dumneata pe cine aperi?” Avocatul Stratulat a fost atât de afectat de atitudinea judecătorului, încât în drumul de la Oradea spre Satu Mare a făcut un atac cerebral.


Despre demersul avocaților sătmăreni s-a auzit până la Ministerul Justiției. Decanul Baroului Satu Mare a fost sunat de un consilier din cadrul acestui minister.

Miercuri, 1 octombrie, în prima zi de protest, av. Mircea Lupșa – decanul Baroului Satu Mare și av. Claudiu Ținca – consilier au susținut o conferință de presă pe această temă.
În cadrul acestei conferințe de presă, cei doi au arătat că în cadrul adunării generale extraordinare ce a avut loc luni, 29 septembrie, au decis să declanșeze acest protest. Pe perioada protestului nu vor acorda asistență juridică din oficiu.
“Pe durata protestului se suspendă activitatea de asistență juridică din oficiu și nu se vor desemna avocați pentru acordarea asistenței juridice din oficiu și nu se vor comunica listele cu avocați din Baroul Satu Mare, pentru luna octombrie 2014”, se arată în hotărârea menționată.
În continuarea comunicatului se arată că “activitatea de asistență judiciară din oficiu efectuată în baza delegației emise anterior declanșării protestului, se va desfășura de către avocații astfel desemnați, în continuare pe durata protestului până la finalizarea cauzei în dosarele pentru care au fost emise. Decanul, Prodecanul ori înlocuitorul de drept al acestora va desemna avocați din oficiu la cerere, în mod excepțional, în situații ce impun luarea măsurilor arestului preventiv, în cazul infracțiunilor grave cu violență.”

Inițiatorul baroului clandestin a fost condamnat

În cadrul întâlnirii cu jurnaliștii, av. Mircea Lupșa a arătat cum în 2002, dintr-o asociație, fundație, înființată la Alba Iulia a luat naștere acest barou clandestin. Practic, potrivit decanului Baroului Satu Mare printre obiectele de activitate ale acestei funadații se numără și activități de avocatură și notariat. “Au omis să pună Parchetele și instanțele”, a adăugat ironic av. Claudiu |inca. Așa a luat ființă acest barou clandestin, care și-a extins activitatea la nivelul întregii țări. Creierul acestei “afaceri”, Pompiliu Bota, a fost condamnat însă au rămas acei așa ziși avocați care își continuă activitatea, care practică fără drept profesia de avocat.
În plus, în 26 noiembrie 2011, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat o soluție de respingere a cererilor de de înregistrare a acestor barouri.
Cu toate acestea unele persoane au continuat să practice fără drept această profesie. Potrivit celor doi, în județul Satu Mare este vorba de Matei Mărgărit.

Mai multe în ediția tipărită din “Informația Zilei” disponibilă la chioșcurile de ziare sau în ediția electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

13 comentarii

  1. Scriu aceste randuri,eu pensionar handicapat de 80 ani,prin care vreau s-a va arat cum am fost inselat de av.P.I.din baroul satu mare,l-am angajat sa redacteze si sa puna pe rol o cauza penala,pentru care a pretins si primit onorariul de 700 RON,in cauza dos.931/296/2014,SEMTINTA PENALA Nr.591 din 11 Aprilie 2014,arata ca plangerea a fost depepusa TARDIV,am cerut bani de la avocat a refuzat,am depus plangere la baroul satu mare nr184 din 22.04.2014,dupa patru luni de asteptare,primesc DECIZIA Nr.30, 2014,prin care s-a hotarat respingerea plangeri,clasarea cauzei,avand in vedere ca am pensie de mizerie,si gradul 1 de handicap,voi face plangere la judecatorie,voi cere ajutorul tuturor organelor,care apara dreptatea.Protestati inpotriva avocatilor corecti,nu cred ca Margarit facea asaceva,sa-mi ia bani de hrana si de medicamente,doresc ca strigatul meu de durere sa fie auzit,DATIMI BANI LUAT-I FARA MUNCA ,de av.P.I. Domnule DECAN, M.L. tot respectul pentru D-voastra, Reveniti asupra deciziei,datim-i bani luati fara munca ,ACEASTA SUMA DE 700 RON.POATE SALVA VIATA ,MEA, VA NULTUMESC

  2. Asa e .
    Flamanda de avocata care a tepuit-o pe sora sotului ei, insusindu-si banii pe casa acesteia de la Odoreu si pamantul de la Unimat !
    A lasat-o si fara casa si fara pamant.
    Pe soacra sa a pimit-o in casa ei doar o zi si o noapte,apoi a dat-o afara din casa. Nu se ridica biata batranica la standardele ei de avocata ,fiica de betivi si hoti.Vrea doar munca de o viata a bietilor batrani.

    A tepuit-o si pe matusa sotului. I-a luat totul ,facand prea putin pentru ea si a sfarsit biata femeie ca un sarantoc ,in azil de batrani.

  3. O fi vorba de avocata care a tepuit-o pe sora sotului ei insusindu-si banii pe casa acsteia de la Odoreu si pamantul de la Unimat ?
    Ca si aceasta avocata e o escroaca care i-a facut-o cumnatei sale.
    O fi sau nu o fi aceeasi ?

  4. ”UPDATE ora 13.00: Procurorii DNA fac percheziţii, joi, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, precum şi la locuinţa şi în biroul prim-procurorului Vasile Popa, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2009-2014, afirmă surse judiciare.

    Surse judiciare au declarat că anchetatorii DNA au descins la ora 6.00 la domiciliul prim-procurorului Vasile Popa din localitatea Haieu, comuna Sânmartin, aflată lângă Oradea, după care acesta ar fi fost dus pentru audieri la sediul DNA Oradea.

    Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au anunțat joi, într-un comunicat, că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2009 – 2014, a unor infracțiuni de corupţie şi asimilate infracţiunilor de corupţie.

    “În cursul zilei de 2 octombrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în patru locaţii situate în comune din judeţul Bihor şi în municipiul Oradea, dintre care una este sediul unei instituţii publice”, se arată în comunicatul DNA.

    În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

    CSM a a încuviinţat efectuarea percheziţiei la domiciliul prim-procurorului Vasile Popa

    Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat efectuarea percheziţiei domiciliare la reşedinţa magistratului Popa Vasile Constantin, se arată într-un comunicat al instituției.

    ”În şedinţa din data de 25 septembrie 2014, prin Hotărârea nr. 596/25.09.2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat efectuarea percheziţiei domiciliare la reşedinţa aparţinând magistratului Popa Vasile Constantin,prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, precum şi în biroul acestuia de la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Hotărârea Secţiei pentru procurori a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare. Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie”, se arată într-un comunicat al CSM.”

  5. Chiar asa ?
    Unii din avocatii din Barou sunt de o nesimtire crasa !
    Am aflat de o avocata care i-a vandut casa cumnatei si si-a insusit banii ce ia dat cumparatorul. Si-a tepuit propria cumnata.A lasat-o fara nici un ban. Si era vorba de o suma imensa. O ticaloasa.
    Tot aceasta avocata ia mai tras inca o teapa cumnatei sale.
    Ia luat cumnatei sale tot terenul reconstituit . Singura care a facut cerere de reconstituire a fost cumnata sa care s-a zbatut pentru acest lucru,fiindu-i refuzat orice ajutor de catre dna avocat .Cand a fost totul rezolvat ,facand pact si front comun cu diavolul, a lasat-o pe cumnata fara o palma de pamant.Numai aceasta avocata ridica toate drepturile de pe pamanul parintilor si bunicilor cumnatei.
    Paziti-va de ea.E o parsiva.
    Daca vreti va pot da nume si nr de dosare de o sa va cruciti de ce e in stare aceasta avocata flamanda.
    La inceput eu nu am crezut dar dupa ce m-am documentat am vazut ca asa stau lucrurile.
    Ghiciti cine e ?
    Chiar nu vrea nimeni sa stie ?

  6. @Manuela Dragule esti cam obez in nesimtire si libidinos.

    Si ca sa-ti raspund la intrebare, nu, nu este normal ca dupa 30 de minute de pledoarie, avocatul sa fie intrebat de catre judecator pe cine reprezinta, a fost un gest de maxim nesimtire ce reflecta adevarata preocupare a unor judecatori din palatul de justitie satu mare, si merita exact aceeasi soarta ca domnul stratulat. Dar nu va mai cufuriti pe voi prin presa, profitand de nenorocirea acestui avocat, om, nu gluma.

  7. A da soluţie de neîncepere a urmăririi penale împotriva unui “avocat” ca Mărgărit îi face pe judecători vinovaţi de continuarea activităţii lui infracţionale. Ia bani, 300 lei , fără chitanţă, vezi cauza Rezmuveş- revizuire-în care face cerere de revizuire pentru hotărîri definitive potrivnice, adică, după mintea lui, între cea de la fond şi cea din apel, care o desfiinţează pe prima. Cît este el de vină şi cît este cel care-i permite acest lucru ? Avocaţii plătesc o serie de taxe şi impozite, el face evaziune fiscală.
    Cît despre junii din justiţie, mai multă modestie. Sînt cauze care trenează de peste un an în care nu s-a făcut nimic din cauza tratării superficiale a dosarului în care se află toate actele necesare, dar ca răspuns la adrese instanţei trebuie să le indici paginile la care se află actele. Să nu mai vorbim de cauze în care nu cunosc legea, uită jumătate din hotărîre, resping cereri la care nu se opune partea adversă , corectate de instanţa superioară.
    Tot aşa Mărgărit va vrea într-o zi să devină notar şi de ce nu chiar judecător, mergînd pe aceiaşi judecată superficială.
    Nu ştim ce va spune o inspecţie judiciară dacă avocaţii ar sesiza toate inepţiile din unele cauze şi modul jignitor de tratare a justiţiabililor şi a avocaţilor ?

  8. De ce instituiti bariere administrative la accesul în profesie a colegilor cu studii și vechime identice sau chiar superioare multor avocați?
    Întrebare, evident retorică: Vă este teamă oare de concurență și un plus de probitate?

  9. Evident,cum era de asteptat, s-au gasit niste inteligenti sa comenteze aiurea,neavand nici cea mai vaga idee despre ce vorbesc si nici capacitatea de a pricepe acest articol.
    Stimata dna. Daciana, atat ai reusit sa descifrezi din tot articolul?Cum ca avocatii protesteaza pentru ca nu li se dau hotarari favorabile de judecatori?Inainte de a-ti expune parerile,proaste de altfel, ar fi bine sa citesti intreg articolul.Acolo spune la un moment dat cum ca dupa ce avocatul si-a terminat pledoaria, a fost intrebat de distinsul judecator pe cine apara.Ti se pare normal?Ti se pare firesc ca tu,ca magistrat, un fel de Dumnezeu pe pamant cum se considera ei, sa nu ai minimul de interes pentru cauza si sa pui o asemenea intrebare dupa ce trece jumatate de ora in care tu, ca avocat iti aperi clientul? Comentam de plictiseala,indiferent ce baliverne scriem si fara sa citim, ca asa e moda pe la noi.
    Si ca sa raspund si celuilalt bagator in seama,daca nu stii ce i-a cauzat avocatului Stratulat atacul cerebral,pastreaza-ti parerile pentru tine.Cine vorbeste despre “prietenii” si favoruri?Doamne,greu e sa intelegi un articol,greu e sa pricepi.

  10. Cu alte cuvinte magistratii astia tineri nu prea ne plac, unora dintre noi, nu ne primesc la ei in birou sa bem o cafea impreuna si sa ne imprietenim si noi, sa gasim o solutie pentru cazele noastre, pai cum sa nu pot eu sa sa manipulez un magistrat care si-a tocit coatele in scoala peste 20 de ani ? Ce-i drept la colegii lor care au intrat in magistratura pe baza de interviu direct din avocatura sau juristi pe la fabrica de oale si lapte mai merge cu un plic, una alta, dar cu astia tineri nu se mai poate. Sunt prea plini de lege, parca ar fi ca o sticla de otrava pe care scie pericol de “moarte”

  11. Ho,stati asa !
    Va convine doar ”prieteniile” cu magistratii ca sa dea doar hotararile ce va convin voua ,doar pentru unii muma iar pentru altii ciuma ?
    Nu stim ce i-a provocat avocatului Stratulat un atac cerebral.
    Dar lasati magistratii sa-si faca treaba asa cum e legal.
    V-ati cam obisnuit cu clice ….cand voi decideati cum sa pronunte prietenii vostri judecatori.

    Vremurile alea au cam trecut,sau trebuia sa treaca.

    Magistratii de azi s-au cam schimbat,nu va mai fac jocurile voastre murdare,a unora. Ei incearca sa fie cum ar trebui sa fie un magistrat corect.
    Nu-i impedicati cu manevrele voastre
    .
    Tara are nevoie de magistrati buni profesionisti si impecabili,cine nu, se cam triaza ,azi vazut ,pica ei singuri,unul dupa altul.Raman cei ce respecta legea.

  12. Ho,stati asa !
    Va convine doar ”prieteniile” cu magistratii ca sa dea doar hotararile ce va convin voua ,doar pentru unii muma iar pentru altii ciuma ?
    Nu tim ce i-a provocat avocatului Stratulat un atac cerebral.
    Dar lasati magistratii sa-si faca treaba asa cum e legal.
    V-ati cam obisnuit cu clice ….cand voi decideati cum sa pronunte prietenii vostri judecatori.
    Vremurile alea au cam trecut,sau trebuia sa treaca.
    Magistratii de azi s-au cam schimbat,nu va mai fac jocurile voastre murdare,a unora. Ei incearca sa fie cum ar trebui sa fie un magistrat corect.
    Nu-i impedicati cu manevrele voastre.
    Tara are nevoie de magistrati buni profesionisti si impecabili,cine nu, se cam triaza ,azi vazut ,pica ei singuri,unul dupa altul.Raman cei ce respecta legea.

  13. Chiar asa ?
    Unii din avocatii din Barou sunt de o nesimtire crasa !
    Am aflat de o avocata care i-a vandut casa cumnatei si si-a insusit banii ce ia dat cumparatorul. Si-a tepuit propria cumnata.A lasat-o fara nici un ban. Si era vorba de o suma imensa. O ticaloasa.
    Tot aceasta avocata ia mai tras inca o teapa cumnatei sale.
    Ia luat cumnatei sale tot terenul reconstituit . Singura care a facut cerere de reconstituire a fost cumnata sa care s-a zbatut pentru acest lucru,fiindu-i refuzat orice ajutor de catre dna avocat .Cand a fost totul rezolvat ,facand pact si front comun cu diavolul, a lasat-o pe cumnata fara o palma de pamant.Numai aceasta avocata ridica toate drepturile de pe pamanul parintilor si bunicilor cumnatei.
    Paziti-va de ea.E o parsiva.
    Daca vreti va pot da nume si nr de dosare de o sa va cruciti de ce e in stare aceasta avocata flamanda.
    La inceput eu nu am crezut dar dupa ce m-am documentat am vazut ca asa stau lucrurile.
    Ghiciti cine e ?

Lasă un răspuns

Oşeni de Belgia

Asculta acest articol Călătoriile îţi deschid ochii, îţi dau idei şi speranţă într-o viaţă mai bună şi la tine în