Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Meleșcanu se consideră singurul candidat cu un profil care se potrivește celui de președinte

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE) Teodor Meleșcanu se consideră singurul candidat la alegerile din noiembrie cu un profil care se potrivește celui de președinte.

“Șansele mele sunt date de ceea ce reprezint din punct de vedere al profilului unui candidat pentru Președinția României. Sunt singurul și absolut singurul dintre toți candidații care are experiență îndelungată în activitatea statală. Sunt singurul care am un profil care se potrivește celui de președinte. Președintele are atribuții în materie de apărare, ordine publică și securitate: am fost ministru al Apărării, am fost și director al SIE. Politica externă, o altă responsabilitate extrem de importantă a președintelui. Nu vreau să mă laud, dar am fost un bun ministru de Externe și am o experiență care și astăzi îmi este extrem de utilă. Și, în fine, tot ceea ce ține de legalitate și funcționarea Justiției, pe lângă faptul că sunt jurist, am fost și ministru al Justiției interimar, sigur, dar am toate cunoștințele necesare pentru a-mi duce la capăt activitatea cu maxim de competențe. Vă asigur că sunt și un bun român”, a declarat sâmbătă Meleșcanu, la Sibiu.

El și-a prezentat, în fața angajaților unei companii private de asigurări de sănătate, proiectele privind reforma în domeniul sanitar. “Principala prioritate în ceea ce privește reforma în domeniul sănătății va fi legea privind asigurările de sănătate, de aceea sunt astăzi să discutăm. Cred sincer că actualul sistem, care este bazat strict pe contribuțiile care se dau la stat, nu va putea să reziste. Vedem deja acest lucru. (…) Este absolut necesară această reformă, o reformă care să se refere și la finanțarea sistemului public de sănătate și la sistemul privat de sănătate”, a explicat Teodor Meleșcanu, candidat independent la Președinție.

Fostul șef al SIE a spus că este nevoie și de o asigurare suplimentară de sănătate pentru lucrările stomatologice. “Fata mea este stomatolog și știu cât de necesară ar fi la ora actuală și o asigurare suplimentară de sănătate pentru stomatologie. Foarte mulți copii, foarte mulți adulți, foarte multe persoane de vârsta a treia, cum sunt și eu, au mari probleme cu dantura și de cele mai multe ori nu își pot permite luxul să își întrețină sau își repare dantura”, a completat Teodor Meleșcanu, citat de Agerpres.

El a spus că a intrat în campania electorală mai târziu pentru că și-a dat seama că niciunul din ceilalți candidați “nu are nici profilul, nici competența necesară” pentru a exercita funcția de președinte al României.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns