Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Legumicultorii sătmăreni apreciază că au avut un an bun

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
An bun pentru legumicultorii sătmăreni
An bun pentru legumicultorii sătmăreni

Producţia de legume în câmp continuă să prezinte interes pentru numeroşi proprietari de terenuri din judeţ, chiar dacă în unii ani nu se înregistrează profit în această activitate. Statisticile arată că peste 5.000 de hectare sunt ocupate în acest an de culturi legumicole, în majoritatea lor ecologice, fapt ce le oferă produselor o mai mare căutare.

Majoritatea legumicultorilor din judeţ care au suprafeţe mai mari consideră anul 2014 ca fiind unul bun atât din perspectiva producţiilor obţinute, cât şi stabilizarea în această perioadă a preţurilor. Veniturile obţinute sunt şi ele pe măsura muncii depuse şi a rezultatelor obţinute.

Cele mai mari suprafeţe cultivate cu legume sunt la Halmeu şi Pişcolt

Inginerul Ioan Pop, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale din Nord Vest ne-a spus că la nivel de judeţ sunt peste 5.000 de hectare cultivate mai ales cu legume în câmp. Suprafeţele sunt repartizate oarecum disproporţionat la nivel de judeţ, fiind totuşi menţionate localităţi precum: Halmeu, Pişcolt, Culciu, Cărăşeu, Viile Satu Mare, Apa, ca să dăm câteva exemple, unde se ocupă oamenii serios de agricultură în general, dar mai ales de legumicultură.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de marţi, 7 octombrie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns