Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Legea migraţiei a îmbogăţit PSD-ul cu 2 primari, 4 viceprimari şi 38 de consilieri

Primari Terebesti-Homoroade
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Primari Terebesti-Homoroade
Primari Terebesti-Homoroade

PLR nu şi-a făcut încă bilanţul, dar estimează că va obţine circa 80 de consilieri, primari şi viceprimari

  Ordonanţa care a iscat foarte multe discuţii schimbă în mod semnificativ raportul de forţe în administraţiile locale. La nivel de ţară principalul beneficiar a fost PSD. Pe locul doi se clasează partidul lui Tăriceanu. Un alt partid care a profitat este PMP. Perdanţii sunt exact partidele care s-au opus vehement ordonanţei de urgenţă care a oficializat migraţia aleşilor locali.

PNL şi PDL au pierdut un număr apreciabil de primari, consilieri, viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene. Protestele opoziţiei au rămas fără urmări, în ciuda criticii ambasadelor SUA şi Marii Britanii. Nu a avut efect nici plângerea depusă de opoziţie la Bruxelles.
Începând de vineri, 17 octombrie ordonanţa nu mai protejează aleşii care vor să-şi schimbe partidul. Cei care demisionează îşi pierd mandatele. Guvernul Ponta a motivat adoptarea Ordonanţei din nevoia de stabilitate politică. După desfiinţarea USL nu au mai funcţionat majorităţile din consiliile locale şi judeţene şi nu s-au putut lua decizii. Liviu Dragnea, iniţiatorul ordonanţei, a invocat faptul că nu se mai pot accesa fondurile europene din lipsa majorităţii. Situaţia s-a deblocat, sau cel puţin aşa se crede. În judeţul Satu Mare, PSD a fost primul partid care şi-a făcut bilanţul. A câştigat în plus faţă de ce avea un număr de 2 primari, 4 viceprimari şi 38 de consilieri. PLR, al doilea câştigător va prezenta situaţia zilele următoare. În mod normal ar trebui să-şi prezinte pierderile şi partidele din opoziţie. Probabil că vor arăta că cei care şi-au părăsit partidul pe listele căruia au candidat nu sunt oameni de încredere.
Am întrebat ieri preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PSD, ACL, PLR şi UDMR, câţi aleşi locali au câştigat în cele 45 de zile de valabilitate a ordonanţei.
Am aflat că la PSD au trecut de la alte partide un consilier judeţean şi anume Alexandru Horvat (fost PP-DD), doi primari, Mariana Avorniciţii – Terebeşti (de la PDL) şi Simion Ardelean – Homoroade, tot de la PDL. În ce priveşte viceprimarii şi consilierii locali, în paranteză specificăm partidul de la care au plecat.
Cei 4 viceprimari trecuţi la PSD sunt: Balogh Tibor – Acâş (PP-DD), Ionuţ Tătar, Homoroade (PDL), Dumitru Tămăşan, Socond (PNL) şi Gavril Şimon, Pomi (PDL).

Mai multe în ediţia tipărită din “Informaţia Zilei” disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

Lasă un răspuns