Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Opera Comică pentru Copii a deschis noua stagiune cu spectacolul “Don Pasquale”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sediul Operei Comice pentru Copii din Bucuresti
Sediul Operei Comice pentru Copii

Spectacolul “Don Pasquale” în regia lui Cristian Mihăilescu, susținut de artiști din toate generațiile, a deschis duminică seară stagiunea 2014-2015 a Operei Comice pentru Copii (OCC).

După cuvântul de bun-venit rostit de directorul general al instituției, soprana Felicia Filip, copiii, părinții și bunicii, deopotrivă, s-au ridicat în picioare și au cântat împreună cu compozitorul Marius Țeicu unul dintre cele mai fredonate cântece ale acestuia, “O portocală”, informează un comunicat OCC remis luni AGERPRES.

În deschiderea evenimentului, pe scenă au mai urcat actorul George Mihăiță, cu un moment umoristic, și câștigătorul din acest an al Trofeului de la Mamaia Copiilor, Alex Andrei Pârvu, care a oferit un scurt recital.

“Fiecare început de stagiune se aseamănă cu nașterea unui prunc. Am fost martorii nașterii unui ‘copil’ promițător, talentat și ambițios — stagiunea 2014-2015 a Operei Comice pentru Copii — moment ce a adus alături de noi mulți prieteni — compozitorul, interpretul și profesorul Marius Țeicu, actorul George Mihăiță și tânărul Alex Andrei Pârvu, câștigătorul Trofeului de la Mamaia Copiilor.

Asemenea seri sunt făcute pentru a fi petrecute în familie, tocmai de aceea ne-am bucurat să întâmpinăm trei generații distincte de spectatori: copii, părinți și bunici. Umorul este una dintre cele mai valoroase și, totodată, utile trăsături de caracter pe care le dobândim în viață. Vă invit să cultivăm această calitate în fiecare săptămână, la Opera Comică pentru Copii”, a spus în deschidere Felicia Filip, citată în comunicat.

În cadrul noii stagiuni a OCC vor fi puse în scenă patru noi producții — “Hansel și Gretel” (adaptare după E. Humperdinck), “Poveste de Crăciun” (spectacol mozaic), “Flautul fermecat” (operă) și “Fetița cu chibrituri” (balet). Din stagiunile anterioare vor fi reluate producții precum “Albă ca Zăpada”, “Pygmalion”, “O noapte furtunoasă”, “Peter Pan”, “Oblio”, “Pimpinone”, “Coana Chirița”, “Diamantul și Gâsca”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Hitler în primii ani la putere

Primul film american anti-Hitler, descoperit într-o arhivă din Bruxelles

Primul film american în care erau prezentate pericolele regimului nazist impus de Adolf Hitler a fost descoperit într-o arhivă din Bruxelles, unde a rămas neobservat timp de peste 75 de ani. Pelicula ”Hitler’s Reign of Terror” a fost produsă şi regizată de Cornelius Vanderbilt, un moştenitor al bogatei familii de industriaşi americani, în timp ce vizita Germania pe când Hitler ajunsese la putere, după ce a câştigat alegerile din 1933.