Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Kelemen Hunor consideră necesară responsabilizarea unor magistraţi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Candidatul la Președinție al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Kelemen Hunor, consideră că justiția funcționează eficient și că nu este necesară o schimbare a legislației, ci doar responsabilizarea unor magistrați.

‘Justiția în acest moment funcționează interesant în anumite momente, dar funcționează și eficient în anumite momente. Eu la legislație acum nu aș umbla, nu există o problemă, dar poate ar trebui o responsabilizare a anumitor magistrați. Nu-mi plac generalizările și nu spun că toți magistrații sunt mai puțin responsabili, dar nu sunt normale scurgerile de stenograme, până când nu ajunge dosarul în fața magistraților. Sunt stenograme care nu au ajuns încă în fața judecătorului și deja sunt în presă. Acest lucru trebuie oprit, fiindcă nu face bine societății și încrederii oamenilor în justiție’, a declarat Kelemen Hunor sâmbătă seară în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

El a afirmat că față de acum 20 de ani justiția funcționează mult mai coerent, dar s-a declarat împotriva justiției ‘la televizor’.

‘Poate în campaniile electorale nu ar trebui să facem show-uri mediatice din aceste demersuri care poate că sunt absolut în regulă și trebuie făcute’, a mai spus candidatul UDMR la alegerile prezidențiale, citat de Agerpres.

Întrebat despre eventuala implicare a unor membri UDMR în dosarul privind retrocedările ilegale, Kelemen Hunor a susținut că nu are cunoștințe despre astfel de lucruri.

‘Eu nu am acces la acele dosare, dar vă spun că în acele dosare nu există implicat niciun membru UDMR. Eu am discutat cu colegii mei despre care în presă s-a vorbit că nu știu ce au făcut și mi-au spus că nu au nicio implicare. Eu îi cred pe colegii mei’, a declarat Kelemen Hunor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns