Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Concertele lunii noiembrie la Filarmonica Dinu Lipatti

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Daniel Podlovschi
Daniel Podlovschi

În prima săptămână a lunii curente orchestra simfonică sătmăreană face o nouă deplasare, alături de Franz Lamprecht, în oraşele zonei Dusseldorf. Dar şi la Sala Filarmonicii din Satu Mare programul lunii va fi foarte interesant.

În 6 noiembrie pianiştii Lavinia Dragoş şi Balasko Balazs oferă un recital la două piane, cu muzică de Mozart, Milhaud, Rahmaninov şi Ravel. O săptămână mai târziu soprana Bianca Manoleanu şi pianistul Remus Manoleanu aduc un program de lieduri de Enescu, Rahmaniinov şi Richard Strauss, iar în 14 noiembrie Shinya Ozaki dirijează un concert cu tineri solişti japonezi, programând Concertul nr. 1 de Chopin şi “Imperialul” de Beethoven.

Evenimentul lunii îl are în prim plan, în 20 noiembrie, pe maestrul Daniel Podlovschi, renumitul violonist fiind sărbătorit la împlinirea vârstei de 75 de ani. Alături de orchestra condusă de Ştefan Novak, el va interpreta trei concerte pentru vioară scrise de Bach, Mozart şi Beethoven. Luna noiembrie se încheie cu a doua parte a integralei simfoniilor de Sibelius, dirijată de elveţianul Nicolas Waldvogel.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns