Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Anual se aruncă aproape 30% din producţia globală de produse alimentare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a realizat recent un studiu privind numărul persoanelor care suferă de foame, dar şi cu referire la cantităţile impresionante de produse alimentare care sunt aruncate anual la gunoi. Din studiul la care facem referire se deduce că anual, pe glob, se aruncă aproape 30% din producţia globală de produse alimentare.

Cu privire la numărul persoanelor care suferă de foame este avansată cifra de 800 de milioane, în vreme ce mâncarea aruncată anual este estimată la 1,3 miliarde de tone, care ar asigura hrana pentru 2 miliarde de persoane.

Se estimează că peste 40% din producţia culturilor de rădăcinoase, fructe şi legume, 20% din oleaginoase şi 35% din cantitatea totală de peşte nu mai ajunge la persoanele care suferă de foamete, anunţă FAO, fiind risipite.

Se fac eforturi pe plan internaţional de a realiza platforma prin care să se încerce reducerea pierderilor şi a risipei de alimente. Au fost deja realizate programe precum cel Mondial pentru alimentaţie, care a furnizat un siloz de metal şi pungi sofisticate de stocare pentru 400 de ferme mici din Burkina Faso şi Uganda. Preocupările nu se încheie aici.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns