Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Alegeri în judeţul Satu Mare

Vot in municipiul Satu Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

[imagebrowser id=5560]

Prezenţa la vot în judeţ raportată la ora 19.30

Până la ora 19 au votat 40,2% din cetăţenii judeţului Satu Mare. Până la ora 19.00 s-au prezentat la vot 48,89% dintre alegători la nivel naţional.

Prezenţa la vot în judeţ raportată la ora 17.30

Până la ora 16 s-au prezentat la urne 27,43% din locuitorii judeţului Satu Mare, adică 87.123 alegători. Peste 1.000 de persoane au votat cu urna mobilă. Mediul urban – 28.27%, mediul rural – 26.60%. Ca prezenţă, judeţul nostru este penultimul din ţară. (Covasna este pe ultimul loc)

Secţia 112 Tăşnad

La ora 17 votaseră 489 alegători din 1654. A fost doat o solicitare pentru urna mobilă. Pe liste suplimentare au votat 25 de persoane venite la luminaţii.

Secţia din Sanislău

Până la ora 17 au votat 304 persoane din 1232. Pe liste speciale au votat 26 persoane.

 

La Halmeu, la secţia 204, între orele 16,  veneau alegători dar nu în grup, ci câteva unul-doi. Pe la urne au trecut până la ora respectivă numai aproximativ 320 de alegători din cei 1.778 înscrişi în liste.

Coadă la secţia de vot din Păuleşti

La ora 16, la secţia de vot 250 din Păuleşti, era coadă. Până la această ora votaseră 361 de alegători din 1229. Pe liste suplimentare au votat 25 de cetăţeni.

Prezenţă bună la Urziceni – ora 15.30

La Secţia de vot din Urziceni prezenţa la vot era de 30 % în jurul orei 15.30. Pe listele suplimentare au votat 16 cetăţeni.

Carei, Secţia 78 – ora 15

La Secţia de la Şcoala 1 s-au prezentat 413 alegători din 1722. Pe listele suplimentare au votat 23 de cetăţeni veniţi din mai multe locuri, cum ar fi Râmnicu Vâlcea, Ploieşti sau judeţe limitrofe.

 

Vot deputatul Silaghi
Vot deputatul Silaghi

Deputatul PLR de Satu Mare, Ovidiu Silaghi a votat la secţia numărul 65, aflată în incinta grădiniţei Dumbrava Minunată la ora 14. El a declarat că nu a votat pentru cei care doresc să continue acest regim care durează de zece ani şi că a votat pentru o Românie cât mai liberă.

 

Vot prefect Avram
Vot prefect Avram

Prefectul Eugeniu Avram a votat la ora 13 la secţia numărul 58 din incinta Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi. El a declarat că a votat “pentru viitorul copiilor noştri, pentru creşterea bunăstării românilor şi pentru demnitate naţională”.

 

Gherţa Mică, Secţia 202, ora 13,45

Din 1467 de alegători, au votat 100, până la ora 13,45, la Secţia 202 din localitate. Urna volantă nu s-a solicitat, iar incidente nu au fost, după cum a declarat primarul din Gherţa, Ioan Ciuta. Acesta a menţionat că a votat pentru schimbare, pentru un viitor mai bun.
De menţionat este faptul că nu s-au înregistrat valuri mari de alegători după slujbele de la biserici, spre deosebire de localitatea Oraşu Nou, unde la ora 11,45 la Secţiile 241 şi 243 şi erau deja 170 de votanţi. Şi-au exprimat dreptul la vot mai mult oameni în vârstă.

Eriusâncrai, Secţia 181, ora 13,30

La Secţia de vot 181 din Eriusâncrai, pînă la 13,30 au votat 56 de persoane din 496. Probabil că numărul redus de alegători se datorează şi faptului că secţia de vot nu a fost semnalizată printr-un indicator, astfel încât cetăţenii să ştie unde trebuie să se prezinte. Secţia de vot a fost amenajată în instituţia de învăţământ din localitate.

Secţia din Cig, ora 13,45

La Secţia din localitatea Cig au votat 80 de persoane din 374 de alegători pe lista permanentă. Pe listele supliemntare au votat 8 cetăţeni, din Satu Mare şi Sălaj.

Secţia 114 Tăşnad, ora 13,00

Locţiitorul Gabriela Sabău a precizat că la ora 13,00 au fost 366 de votanţi din  1578. Au fost 14 solicitări pentru urna mobilă şi 38 de cetăţeni au votat pe listele suplimentare. Aici au votat cetăţeni veniţi din Cluj, Maramureş, Iaşi şi Satu Mare.

Craidorolţ, Secţia 179, ora 13,00

La ora 13,00, în Craidorolţ, la Secţia 179, au votat 114 persoane din 869. Pe lista suplimentară s-au înscris 16 cetăţeni, din care 3 au domiciliul în judeţul Maramureş. N-au fost solicitări pentru urna mobilă.

13,00 Satu Mare, judeţul cu cel mai mic număr de alegători 15,42%

La ora 13,00, în judeţul Satu Mare s-au prezentat la vot 15,42 % dintre alegători, fiind cel mai mic procent dintre toate judeţele din ţară.    În mediul urban la secţiile de votare au fost 17,3% din numărul total al locuitprilor, iar în mediul rural 13,82%. În prezent Judeţul Satu Mare se poziţionează pe ultimul loc în clasamentul judeţelor din România. În ceea ce priveşte mediul rural ne situăm tot pe ultima poziţie şi anume locul 42, iar pe mediul urban ne clasăm pe poziţia 38.

Moftin, Secţia 236, ora 12,45

În localitatea Moftin, la Secţia 236 au votat 137 de alegători, din 1048. Pe listele suplimentare s-au înscris 16 persoane, înrte care membrii comisiei, persoane care au venit la Luminaţii din alte localităţi. Nu a fost nicio solicitare pentru urna mobilă. Primarul Gheorghe David a votat la 8,30. O pensionară de 81 de ani a venit la vot pentru binele pensionarilor. A declarat că nimeni nu se mai gândeşte la cei în vârstă, că toată lumea i-a uitat şi că acum a votat pentru un preşedinte care se va ocupa şi de nevoile lor.

La toate cele 4 secţii de vot din comună, Moftinu Mic, Moftinu Mare, Domăneşti şi Sânmiclăuş au votat 192 de persoane din 1159.

Raportarea BEJ de la ora 12,15

Până la ora 10.00, prezenţa la vot în judeţul Satu Mare a fost de 4.97%, comunică Biroul Electoral Judeţean. Persoanele din mediu urban au ieşit la vot în proporţie de 5,48% pe când din mediul rural doar 4,48% din numărul total de cetăţeni s-au prezentat la urne.

Secţia 327 Vetiş, ora 11,50

104 votanţi s-au prezentat până în prezent la Secţia de votare 327 din Vetiş. Procentul celor care şi-au exercitat dreptul de vot este undeva la 6-7%, deoarece alegătorii urmează să voteze după ce ies de la biserică. La această secţie nu s-a solicitat urnă mobilă. Pe listele suplimentare s-au înscris 9 persoane, dar care nu sunt din comisie, ci din alte localităţi. La ora 07,00 s-a prezentat primul votant.

Actualizare 11,45

Începând de la ora 07,00 secţiile de votare din judeţul Satu Mare s-au deschis fără întârzieri pentru alegători. Cetăţenii cu drept de vot nu s-au grăbit să-şi exercite acest drept de la primele ore ale dimineţii, spre deosbire de aleşii locali şi judeţeni.

Mircea Govor la sectia de vot
Mircea Govor la sectia de vot

Mircea Govor, preşedinte al PSD Satu Mare şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a votat încă de la ora 09,00, la Şcoala Nr. 10 din municipiu. “Am votat pentru binele României, pentru unitate, prosperitate, pentru binele românilor în special. Şi acest lucru, un singur om  îl poate garanta. Ţineţi minte trei cuvinte.”, a precizat vicepreşedintele Mircea Govor după ce a ieşit din urna de vot.

Adrian Stef s-a prezentat la vot cu famila
Adrian Stef s-a prezentat la vot cu famila

Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a votat la ora 10, după cum a anunţat în prealabil. Şi-a exercitat dreptul de vot la Liceul Reformat, fostul Kolcsey.

 

Radu Roca şi-a exercitat şi el dreptul la vot de dimineaţă la Secţia de vot numărul 5 pe strada Unirii. Şi acesta a declarat că şi-a dat votul pentru un preşedinte tânăr care promite mult pentru viitorul ţării.

“Am votat astăzi pentru o Românie normală, pentru o Românie occidentală, pentru o Românie altfel. În al doilea rând, am votat pentru judeţul Satu Mare, un judeţ pe care îl vreau reînnoit, un judeţ pe care-l vreau cu un aer proaspăt, care să aibă alte repere morale în viaţa politică.”, a declarat Romeo Nicoară după ce a pus ştampila de vot pe candidatul preferat. Copreşedintele ACL şi-a exercitat dreptul la vot la Secţia nr. 57, de la ora 9,30.

 

Dorel Coica a votat la sectia din cadrul AJF
Dorel Coica a votat la sectia din cadrul AJF

“Am votat pentru un preşedinte tânăr, dinamic, un preşedinte care este respectat de puterile occidentale, un preşedinte care va avea relaţii deosebite atât cu Statele Unite, cu UE şi cu China”, a declarat primarul Dorel Coica la Secţia de vot 47 din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

 

La Secţia de vot 220 din Nisipeni, la ora 9,30 au fost 17 persoane pentru a-şi alege preşedintele. Situaţia nu stă altfel nici în celelalte comune.

 

Actualizare ora 11,40

Romeo Nicoara si-a exercitat dreptul la vot
Romeo Nicoara si-a exercitat dreptul la vot

Un număr de 378 de persoane internate în unităţile spitaliceşti de pe raza judeţului Satu Mare au solicitat sâmbătă, 1 noiembrie 2014, urna specială pentru a-şi putea exercita dreptul la vot duminică, 2 noiembrie 2014.
Conform centralizatorului transmis Instituţiei Prefectului de către Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Satu Mare, 227 cereri au fost transmise de către Spitalul Judeţean(SJU) Satu Mare, 59 de la Spitalul Municipal Carei, 52 de la Spitalul Orăşenesc Negreşti-Oaş, 21 de la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare, 12 de la Secţia Exterioară Tăşnad a Spitalului Judeţean(SJU) Satu Mare, patru de la Secţia Exterioară Bixad a Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, iar alte trei cereri au fost înregistrate de la pacienţii Ambulatoriului de Specialitate C.F Satu Mare.

Radu Roca in sectia de vot
Radu Roca in sectia de vot

Potrivit legii, alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate îşi pot exercita dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, pe baza unei cereri scrise, adresate preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, depuse cel mai târziu în preziua alegerilor. Pot vota prin intermediul urnei speciale şi persoanele reţinute, deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau care sunt în executarea unei pedepse privative de libertate, dar nu şi-au pierdut drepturile electorale.

 

În aceste situaţii, cererile sunt înaintate de către directorul penitenciarului sau al locului de deţinere. Pentru persoanele faţă de care s-a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu, cererile trebuie însoţite de o copie a hotărârii judecătoreşti în baza căreia s-a dispus măsura respectivă, precum şi de o copie a Încheierii prin care s-a respins cererea de a permite părăsirea domiciliului.

Deputatul Andreea Paul a votat azi dimineata
Deputatul Andreea Paul a votat azi dimineata

La nivelul judeţului Satu Mare, conform datelor transmise de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare din cele patru persoane arestate la domiciliu niciuna nu doreşte să voteze, în vreme ce dintre cei 16 cetăţeni aflaţi în arest preventiv 15 şi-au exprimat intenţia de a vota.

 

Andreea Paul, deputat de Ţara Oaşului, a votat tot la primele ore ale dimineţii, la Secţia Nr. 60.

 

 

Subprefectul Altfatter Tamas
Subprefectul Altfatter Tamas

Subprefectul judeţului Satu Mare, Altfatter Tamas şi-a exercitat dreptul la vot duminică, 2 noiembrie 2014, ora 10,30 la secţia de votare nr. 67 din incinta Şcolii cu clasele I-VIII Nr.10, strada Ana Ipătescu nr. 8, municipiul Satu Mare. Acesta a declarat că a votat pentru un viitor mai bun, un viitor european pentru toţi cetăţenii României.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

  1. Ma intreb ,cum ati putut sa-l votati pe acest politruc IOHANNIS, care sete mationeta partidului care au nenorocit , au alungat din tara mii de romini in spatele cordinei se ascund personajele,ca BLAGA, VIDEANU, ANASTASE,PREDOIU, LA CARE SE VOR ADAUGA ACUM IN TURUL 2 UDREA,BASESCU,BOC SI RESTUL DE ASUPRITORI AL CLANULUI ACL SI PMP.

  2. Votati pe ponta
    Ponta si partidul lui PSD stie cum sa distruga statul roman ca dupa “89 in frunte cu Iliescu,Constantinescu,Tariceanu,cei trei
    muschetar din partidul golanilori PSD care a devalorizat moneda statului, au golit bancile nationale de rezervele de aur, au
    vandut titeiul gazul si minele de aur, au ras toate padurile de pe fata pamantului romanesc, au falimentat toate intreprinder si
    fermele agricol profitabile,pentru poporul roman na ramas altceva decat o munte de baliga infrunte cu PSD si viermul de
    ponta.Cei care voteaza pe Ponta e un tradator al statului roman si trebuie exterminat conform legii teroriste.

Lasă un răspuns