Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Străinii recomandă agricultorilor români să dea importanţă inovării şi pieţei, nu subvenţiilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Cotidianul online Recolta.eu publică un interviu amplu luat Excelenţei Sa, Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti. Acesta a afirmat că roşia românească este cea mai gustoasă din Europa. Ambasadorul a sugerat autorităţilor româneşti să acorde atenţie deosebită inovării şi mai puţin subvenţiilor.

Înaltul demnitar olandez a menţionat faptul că infrastructura rutieră din România nu este determinantă în ceea ce priveşte dezvoltarea agriculturii din ţara noastră, în condiţiile în care nu există îndeajuns de multă marfă pentru a fi exportată.

Ambasadorul a menţionat că actualele gospodării de subzistenţă, de cele mai multe ori aflate în proprietatea sau sub oblădurirea unor persoane trecute de a doua tinereţe, nu reprezintă adevăratele ferme de familie, iar aici trebuie făcut ceva, astfel încât acest lucru să se redreseze.

În opinia sa, proprietarul unei ferme de familie trebuie să se dezvolte pe linie de antreprenoriat, să aibă spaţii adecvate de depozitare, cunoştinţe de accesare şi de fidelizare a reţelelor de retail. Mai mult, tânărul fermier trebuie să fie „nedespărţit de laptopul şi de telefonul său inteligent, persoană care monitorizează cu atenţie cum merg lucrurile în exploataţia sa, care apasă câteva butoane şi care schimbă lucrurile”.

A recomandat autorităţilor româneşti: „Acordaţi o atenţie sporită inovării, pieţei şi mai puţin subvenţiilor şi autorităţilor. Daţi pieţei o şansă să-şi spună cuvântul în producţie, organizaţi-vă”.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns