Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Show oferit de Al Bano și Romina Power fanilor din România, pe scena Sălii Palatului

Imagine din concert
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Imagine din concert
Imagine din concert

Cuplul ”de aur” al muzicii italiene din anii ’80, Al Bano și Romina Power, au oferit miercuri seară fanilor din România un show de peste două ore, numit ”Al Bano featuring a very special guest – Romina Power”, în care au cântat nu doar șlagărele care i-au făcut celebri, ci și piese mai noi.

În deschiderea spectacolului, Al Bano a intrat pe scenă în acordurile piesei ”Nel Sole”, în timp ce pe un ecran rulau secvențe care prezentau momente din copilăria artistului. El a continuat cu melodii ca ”Tu per sempre”, ”E la mia vita”, ”Sei la mia luce”.

Al Bano a invitat-o pe scenă pe Romina Power, care a cântat piesa ”America”, apoi, acompaniată la chitară de Yari Carrisi, fiul său și al lui Al Bano, a cântat ”A Miracle” și ”Tears Are not Pearls”. Cei doi au dialogat în permanență cu publicul și au glumit.

”Am cântat pentru voi ‘America, America’, dar la fel de bine pot cânta melodia cu cuvintele ‘Romania, Romania”’, a spus Romina Power, care a fost asaltată de fani care i-au adus pe scenă zeci de buchete de flori.

”Este extraordinar pentru mine să fiu de două ori în același an în România, iubesc țara voastră, îmi place să vin la București”, a spus Al Bano. Artistul a mai susținut un concert anul acesta în luna mai, în Capitală.

El a avut o a doua ”repriză” muzicală, în care a cântat ”Ave Maria” sau ”O sole mio”, dovedind că la cei 70 de ani are aceeași voce de tenor pe care fanii o cunosc.

Publicul a scandat de câteva ori numele Rominei, iar dorința fanilor a fost respectată, auzindu-se acordurile de pian cu care începe piesa ”Ci sara”.

Vechile șlagăre interpretate de Al Bano și Romina în duet i-au ridicat pe cei prezenți în sală în picioare — ”Sharazan”, ”Sempre, sempre”, ”We’ll Live It All Again”, “Dialogo”, “Acqua di mare”.

Un moment special a fost cel în care cei doi au cântat piesa ”Liberta”, împreună cu publicul, iar la final orchestra celor doi artiști a cântat imnul României, cei 4.000 de oameni prezenți în ”Suntem aici un grup italo-român”, a spus Al Bano, în timp ce pe scenă erau aduse trei mese și mai multe scaune, apoi pe mese au fost aduse sticle de vin italienesc și pahare. Al Bano a coborât în sală și a invitat membrii familiei sale care l-au însoțit la București, între care și mama sa, Jolanda, dar și câțiva fani, la masă, pe scenă.

”Este o sărbătoare să fim aici, cu voi, și la orice sărbătoare trebuie să ciocnim un pahar cu vin. Nu putem ciocni cu toți cei din sală, dar am invitat aici câțiva dintre voi. E un vin care poartă numele tatălui meu, Carmelo”, a spus Al Bano.
În timp ce artistul a făcut oficiile de gazdă și a turnat vin în pahare, Romina s-a fotografiat și îmbrățișat cu fanii pe scenă. Apoi cei doi au cântat o piesă celebră a muzicii italiene — ”Volare”, compusă de Domenico Modugno — împreună cu publicul.

Al Bano s-a apropiat de mama sa, care a fredonat refrenul acestei melodii împreună cu fiul său. ”Dacă acum mă aflu aici, pe această scenă, cu voi, este din cauza acestei ‘tinere’ doamne, pentru că m-a adus pe lume”, a spus el.

Momentul așteptat de public a sosit după aceste cuvinte ale artistului. De la primele acorduri instrumentale ale melodiei ”Felicita” fanii s-au ridicat în picioare, cântând împreună cu Al Bano și Romina, părăsindu-și locurile din sală și venind lângă scenă.

Romina a strâns mâna a peste 50 de fani, a primit flori, a dat autografe, a zâmbit fiecărui fan care o fotografia. Ambii artiști au fost calzi, prietenoși, naturali.

Pe acordurile instrumentale ale piesei ”Felicita” ei și-au luat rămas bun de la publicul român, iar Al Bano a îngenunchiat mulțumind pentru aplauze. La finalul spectacolului, a urmat o sesiune de autografe acordată de Al Bano în holul mare al Sălii Palatului.

Al Bano și Romina Power s-au reunit pe scenă în 2013, la Moscova, după 14 ani de la divorț și aproape două decenii de când n-au mai cântat împreună în concerte.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns