Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Discutii aprinse in Consiliul Judetean Satu Mare, pe importante sume de bani

consilieri judeteni la sedinta extraordinara de vineri, 7 noiembrie
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
consilieri judeteni la sedinta extraordinara de vineri, 7 noiembrie
consilieri judeteni la sedinta extraordinara de vineri, 7 noiembrie

Bugetul local al judeţului a fost aprobat  la nivelul sumei de 233.813,34 mii lei

Vineri, 7 noiembrie, începând cu ora 14, Consiliul Județean (CJ) s-a întrunit într-o ședință extraordinară cu 6 proiecte de hotărâre la Ordinea de zi.

Din cei 33 de consilieri județeni, au fost prezenți 31, au lipsit Barcza Daniel (UDMR) și Dăliana Lazăr (PLR). Ordinea de zi a conținut 4 proiecte de hotărâre privind aprobarea unor licențe de transport, un proiect privind participarea județului Satu Mare în calitate de asociat-membru fondator, la constituirea “Asociației de Dezvoltare Intercomunitară județul Satu Mare”. Cel de-alșaselea proiect a fost primul pe listă, ca în fiecare ședință și s-a referit la rectificarea bugetului general consolidat al județului.

“Se aprobă bugetul local al Judeţului Satu Mare  la nivelul sumei de 233.813,34 mii lei atât la partea de venituri cât şi la partea de cheltuieli, potrivit anexelor nr. 1.1, 1.2/1, 1.2/2, 1.2/4-1.2/6, 1.2/12-1.2/14, 1.2/17, 1.2/19-1.2/22, 1.2/24, 1.2/25, 1.2/29, 1.2/31-1.2/33, 1.2/40, 1.2/42, 1.2/45-1.2/47, 1.2/50, 1.3 şi 1.4″, se spune în proiectulde hotărâre aprobat de consilieri.

Suma disputată este pentru plombare și dezapezire de drumuri

Pe marginea primului punct, rectificarea bugetului județului, au avut loc discuţii aprinse între consilierii ACL şi preşedintele CJ, Adrian Ştef.

Comisia de Buget Finanţe a dat aviz favorabil acestui proiect de hotărâre cu 4 voturi pentru și două împotrivă. Preşedintele Comisiei, Ioan Rus a declarat că deşi a cerut în repetate rânduri personal cele 5 dispoziţii ale preşedintelui CJ pentru a vedea unde au fost alocaţi aproximativ 10 milioane lei, aceste dispoziţii nu i-au fost puse la dispoziţie de Biroul Economic al CJ, deşi prin lege fiecare consilier judeţean ar avea dreptul la ele.

Radu Giurcă a precizat că în cadrul şedinţei trecute a CJ, Adrian Ştef a garantat deschidere şi transparenţă, când a primit mandat de a distribui acei bani prin dispoziţii, acesta nu s-a ţinut de cuvânt. Consilierul Radu Giurcă şi-a exprimat părerea personală ca unele persoane din Consiliul Judeţean au primit interdicţia de a arăta acele documente.

Primul punct a fost votat cu 25 de voturi pentru şi 6 împotrivă. Celelalte puncte de pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate de toţi consilierii judeţeni.

După terminarea şedinţei, în cadrul unui interviu preşedintele CJ Adrian Ştef a declarat că de la Guvern a fost alocată suma de 12,9 milioan lei, care va fi folosită pentru plombarea anumitor drumuri din judeţ, dezăpezire şi alte lucrări de întreţinere a drumurilor judeţene.

În Sala de şedinţe, cei 6 consilieri judeţeni ACL au organizat o altă conferinţă de presă pentru a oferi detalii privind subiectul ce a constituit tema disputelor. Aceștia au  precizat că nu este vorba de o intervenţie politică ci de una referitoare la activităţile CJ.

Consilierii ACL au ridicat obiecţii la modul cum a fost convocată şedinţa şi la faptul că nu s-au respectat termenele legale de trimitere a materialelor. Preşedintele Comisiei de Buget Finanţe a declarat că în urma analizei comisiei s-au constat dispoziţii ale preşedintelui CJ de alocare a 2.3 milioane de lei din fondul de rezervă, dar deşi cele 5 dispoziţii au fost cerute i s-a răspuns că respectivele dispoziţii nu fac obiectul şedinţei.

La final, vorbitorii au declarat că s-au opus mandatării preşedintelui CJ de a putea distrubui personal sume de bani din fondul de rezervă al judeţului, dar că majoritatea a decis altfel.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

12 comentarii

  1. Bocet
    Hei,hei…din gropita in gropoi ,
    Din gropita in gropoi-
    asa-i drumul pe la noi….hei,hei,hei .

    Groapa,groapa si tot groapa
    politicu – ne ingroapa.

    Ne servesc tot minciunele ,
    Sa ne inecam cu ele.

    PDL – ce ai facut ?
    cand puterea ai avut ?
    Gropile le-ai inmultit ,
    Pe sateni ia-i tot mintit !

    PSD –tu ,ce-ai facut ?
    De cand puterea-i obtinut ?
    Gropile s-au facut gropoi ,
    Dese,dese, dese de te-ndoi.

    Iohannis- Ponta sa traiasca
    Gropile sa le rareasca.

    hei,hei,hei….

  2. ”….preşedintele CJ Adrian Ştef a declarat că de la Guvern a fost alocată suma de 12,9 milioan lei, care va fi folosită pentru plombarea anumitor drumuri din judeţ, dezăpezire şi alte lucrări de întreţinere a drumurilor judeţene.”

    poate acum veti astupa gropoaiele de pe drumul Acas -Unimat-Sacaseni !

    Alo ,se aude ?

  3. Oare DL prefect AVRAM de ce nu se autosesizeaza si nu pune corpul de control al prefectului sa verifice pe acest derbedeu de STEF In fond si la urma urmei este vorba despre banii nostri de aici rezulta de ce nu se face nimic in acest judetD-le prefect ce parere aveti

Lasă un răspuns