Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Consilierii care vor gira funcţia de primar sau viceprimar vor primi indemnizaţie majorată

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Recent, a fost dată publicităţii ordonanţa de guvern privind remunerarea consilierilor care vor deţine vremelnic funcţia de primar sau de viceprimar, din diverse motive. Iată câteva detalii privind acest act normativ.

Guvernul a decis prin OUG că acei consilieri locali care îi înlocuiesc temporar în funcţie pe primari sau viceprimari, în situaţiile în care postul devine vacant sau titularul este suspendat din funcţie, vor primi o indemnizaţie majorată.

Guvernul susţine că neluarea “măsurilor adecvate” în asigurarea indemnizaţiei aferente funcţiei îndeplinite în situaţia de vacantare a funcţiei de primar sau de suspendare din funcţie a primarului, respectiv a viceprimarului creează sincope cu efecte negative privind desfăşurarea în bune condiţii a activităţii la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale.

OUG stabileşte că un consilier local care va îndeplini temporar atribuţiile viceprimarului va primi o indemnizaţie lunară unică egală cu cea a funcţiei de viceprimar, pentru perioada exercitării funcţiei. De asemenea, în situaţia în care sunt suspendaţi din funcţie, în acelaşi timp, atât primarul, cât şi viceprimarul, consilierul care îi înlocuieşte temporar va primi o indemnizaţie lunară unică egală cu cea a funcţiei de primar.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns