Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sondaj CSCI la doua dezbatere prezidenţială: Avansul lui Ponta a crescut după o oră de confruntare cu Iohannis

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Avansul candidatului PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, în dezbaterea cu contracandidatul său de la ACL, Klaus Iohannis, a fost în creștere după primele 60 de minute ale dezbaterii televizate de la postul B1TV, conform unui sondaj CSCI, 57% dintre respondenți indicându-l pe reprezentantul social-democraților drept cel care domină confruntarea.

Ponta conducea și după primele 30 de minute, conform aceluiași sondaj.

Potrivit datelor CSCI, transmise Agerpres, în prima oră a emisiunii de miercuri seara a fost vizată de cercetare populația adultă, neinstituționalizată.

Eșantionul cuprinde 230 interviuri, realizate prin metoda CATI, la nivel național, cu persoane care au urmărit dezbaterea de la B1 Tv, în timpul desfășurării acesteia.

Potrivit CSCI, eroarea tolerată este de 6,4%, la un nivel de probabilitate de 0,95.

Live text: Ponta – Iohannis, a doua confruntare televizată

Victor Ponta și Klaus Iohannis, candidați în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, a participat miercuri, de la ora 20,00, la o nouă confruntare electorală televizată, în direct de această dată la postul B1 TV. Agerpres a consemnat  dezbaterea:

Victor Ponta: Același fariseism la dl Iohannis, încredere că îi prostește pe români. Voi trăi în România fără Băsescu și Iohannis.

Klaus Iohannis: Oare i-a prostit Băsescu pe români când v-a pus prim-ministru? Pe mine m-a refuzat. Concluzia o trageți singuri.

Victor Ponta: Eu reprezentam USL, dvs ați venit să-l dați jos pe Antonescu. Ați fost implantat.

Mesaje pentru alegători
Victor Ponta: Și la Dorohoi și la Reșița, Babadag, Chișinău, Cernăuți și în toate orașele celor care m-au votat cu 95% și celor care l-au votat pe dl Iohannis și alți candidați să le spun că după 10 ani de dezbinare cu Traian Băsescu, Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu România are o șansă extraordinară să meargă în direcția bună. Am făcut dreptate oamenilor, vreau să nu mai văd ura și atacurile la persoana contracandidatului. Sunt absolut convins că pot să fiu președintele tuturor românilor. Cel mai mult îmi doresc ca mama mea și bunica mea să poată trăi într-o țară normală, copii mei să aibă o șansă să-și poată duce viața mai departe. Am mare încredere în România și că rănile putem noi cei de la USL să le închidem și să construim. Vreau să vă asigur că voi fi un președinte bun fiindcă de asta are nevoie România.

Klaus Iohannis: Nu trebuie să alegem între două persoane, Klaus Iohannis și Victor Ponta, ci între două abordări. Eu vă propun schimbarea felului în care se face politică în România, dl Victor Ponta vă propune continuarea felului în care se face politică în România. Eu vă propun o Românie a respectului, dl Ponta — creșteri de taxe și impozite pentru a continua ca până acum. Rămân cu oferta mea, de a avea respect față de lege, față de cetățeni. Sunt convins și voi apăra dreptul fiecărui român la vot, indiferent dacă votează în București, Dorohoi sau Londra. Guvernul dl Ponta nu a reușit să organizeze acest lucru. Dacă cineva nu și-a făcut bine treaba când a fost prim-ministru, cum putem gândi că va fi un bun președinte al României. Eu voi fi președintele vostru, nu am în spate instituții, oameni care mă manevrează. Dacă doriți să aveți un om care are în spate baroni, atunci PSD va avea toată puterea. Nu dați toată puterea unui singur partid, de stânga, neautentic, nereformat. Votați schimbarea în România!

Politică externă
Victor Ponta: Vorbim de politică externă?
Klaus Iohannis: Am convenit că respectăm ordinea.

Întrebări către contracandidat

Klaus Iohannis: Văd că este în mare formă și neagă tot felul de lucruri. Nu doresc să vă întreb nimic dl Ponta.

Victor Ponta: Apreciez că sunteți mai prudent. Vom fi președinți până în 2019. Este o declarație făcută de un ardelean: dacă pentru strămoși toate drumurile duceau la Roma, pentru noi ardelenii drumurile duc la București. Sunteți de acord?

Klaus Iohannis: Da

Victor Ponta: Știți cine a spus?

Klaus Iohannis: V-am răspuns la o întrebare.

Victor Ponta: Dacă sunteți de acord cu mine atunci sunt convins că România va avea ce sărbătorii în 2018.

Klaus Iohannis: Haideți să sărbătorim 2018 împreună cu toții.

Schimb de replici despre pensie

Klaus Iohannis: Am aici niște taloane de pensie, de exact 4 lei.

Victor Ponta: Dl. Iohannis ieri nu știa cât e pensia, e 350 de lei. Dacă e mai mică se completează de la bugetul de stat. Habar n-are de legea pensiilor.

Despre parlament

Klaus Iohannis: Avem un parlament de aproape 600 de parlamentari, ajungem la dimensiunea Parlamentului European. Nu se bucură de încrederea și respectul cetățenilolr, nu este eficient. România are nevoie de un parlament mai mic, altă legislație de alegere a parlamentului. Este bine să fie bicameral, dar nu va fi stabilit de președinte, ci de partidele politice, împreună cu mine, când vom trece la discutarea măsurilor. Cetățeanul trebuie să se simtă bine reprezentat. Să-i redăm locul lui natural între instituțiile statului. Trebuie să fie mai mic, mai performant, mai credibil. Avem un sistem care se numește uninominal, dar în realitate este proporțional. Politicieni au ajuns de pe locul trei în Parlamentul României.

 

Victor Ponta: Eu am făcut lucruri. Cu dl. Antonescu am depus în Parlament legea cu 300 de parlamentari. Cei de la PNL au votat împotrivă, au contestat cu dl Băsescu la Curtea Constituțională, acea lege nu s-a aplicat. Eu o susțin în continuare. Blaga, Ungureanu au intrat de pe locul 3. Dacă le spuneți că nu au fost aleși corect, dați o dovadă de seriozitate.

 

Klaus Iohannis: Convocăm Parlamentul mâine și imediat după ce picăm legea amnistiei și grațierii să ne apucăm de treabă să avem un parlament mai suplu.

 

Victor Ponta: Ideea dl Iohannis de a acționa mâine: dimineață dl Roșca să-și dea demisia, le cereți dl Vosganian, Chiuariu, le cereți să demisioneze, dar să votăm mâine legea de alegere a Camerei și Senatului denotă că sunteți superficial.

Relația președinte — premier

Victor Ponta: A fost un subiect folosit în campanie să nu lăsăm puterea unui singur partid. Dl Iohannis a zis că prim-ministru va fi dl Predoiu. Eu voi propune USL, ceea ce oamenii au votat, motiv pentru care voi lucra cu domnul Tăriceanu. Eu cred că veți fi ca dl Băsescu ca președinte. Duminică românii vor alege un președinte, pe Victor Ponta, care va lucra cu Călin Popescu Tăriceanu, cu majoritatea USL și nu îi va aduce înapoi pe Blaga, Flutur, pe care vreți să-i aduceți la guvernare.

 

Klaus Iohannis: Din 16 noiembrie cariera politică a dl Ponta se termină. Propriul partid îl trimite acasă. Dacă nu se întâmplă, va exista o colaborare instituțională corectă, fără a fi nevoie să semnăm trocuri politice, pacturi, toate lucrurile sunt scrise în lege. Voi colabora cu oricine va fi premier.

 

Victor Ponta: Dl Iohannis ieri nu se pregătise. Se numește acord de colaborare constituițională. A fost prezenzat președintelui Comisiei Europene, președintelui Consiliului European și președintelui Parlamentului European. Aveți niște obligații față de români și să nu tratați lucrul acesta într-un mod lozincard, pentru că în ianuarie 2013, când a fost publicat, erați membru al PNL, dacă erați, nu ne-ați criticat deloc.

 

Klaus Iohannis: Am dezavuat acest pact când el a fost semnat, sunt înregistrări. Să ne explicați de ce ați încheiat acest acord.

 

Victor Ponta: Am încheiat acel acord pentru a nu ajunge la suspendare, ca în 2012. Dar dvs nu aveți curaj să spuneți dacă a fost sau nu lovitură de stat în 2012.

ANI și DNA

Klaus Iohannis: Cred că DNA face o treabă excepțională, chiar în ultimele săptămâni am văzut o treabă excelentă. Sunt foarte curios cum se rezolvă dosarul Microsoft. Eu voi merge pe linia de a face ce poate să facă președintele, adică să lase DNA să-și facă treaba, iar în ce privește ANI cred că trebuie întărită și trebuie păstrată pentru a avea control în această zonă, dar sunt acte normative care se referă la incompatibilități care nu sunt încă în acord cu legislația europeană. Voi propune partidelor să se elaboreze o legislație unitară. Acest lucru se face prin consens.

 

Victor Ponta: Pentru mine este mai ușoară întrebarea pentru că nu am avut probleme cu ANI și DNA. Singurul caz în care activitatea DNA și ANI este blocată. Este cazul senatorului Akos Mora, declarat incompatibil, pe care dl Iohannis îl ține în continuare senator, pentru că la ultima ședință senatorii PNL au plecat din sală și nu au avut cvorum. Pe mine mă interesează în egală măsură viața celor care au aproape patru milioane de dosare penale. Ceea ce am încercat în cadrul USL am făcut ca acest sistem să funcționeze mai repede și mai eficient. Ca președinte voi cere ca din interiorul justiției — CSM, ÎCCJ, instanțele să pregătească acele modificări legislative ca justiția să fie mai eficientă.

 

Klaus Iohannis: Mi se pare revoltător că dacă acum câțiva ani politicienii corupți se ocupau de retrocedări de câteva zeci de hectare, iată că acum avem un foarte mare scandal în care este cercetat Dl Hrebenciuc, în care a fost citat dl Ilie Sârbu. Acești domni au pregătit retrocedarea ilegală a zeci de mii de hectare de pădure.

 

Victor Ponta: La Sibiu s-au retrocedat către Biserica evanghelică, Muzeul Bruckental, Liceul Bruckental de artă, Spitalul de pneumo-fiziologie, Liceul de Artă, sediul arhivelor, Palatul copiilor, Culbul Șoimii Sibiului, Compexul Prichindelul, Forumul Democrat, Astra. Dl primar din 1976 de cereri de retrocedări ați rezolvați 164 doar pentru unii.

 

Klaus Iohannis: Ați mințit grosolan. Este vorba de un atac la reputația mea de politician. Acele retrocedări sunt perfect legale. Agenția care s-a ocupat de acea retrocedare este în subordinea dvs. Din mai 2012 nu am retrocedat nimic.

 

Victor Ponta: Nu vă enervați, am spus ce ați retrocedați dvs.

Atitudinea noului președinte față de politicieni cu probleme penale

Victor Ponta: Când vorbim de acest lucru, cel mai important e propriul exemplu. În problema plagiatului, la ÎCCJ am obținut o hotărâre definitivă și irevocabilă. Dl Iohannis are proces la ICCJ, eu n-aș fi candidat. Pentru că probleme cu justiția nerezolvate, România a avut o singură dată: Traian Băsescu, cu dosarul Flota, care îl așteaptă. Toate procesele împotriva membrilor și nemembrilor de partid în România s-au aplicat cu mine prim-ministru.

 

Klaus Iohannis: În prima zi după ce am fost ales președinte al PNL am avut o discuție cu colegele și colegii parlamentari și am hotărât să dăm un semn clar că PNL dorește o schimbare în abordarea acestei chestiuni. Am hotărât că în toate situațiile când se va cere încuviințare pentru arestare, percheziții să fie votată această propunere. De atunci, PNL și ACL au votat pentru. Doar că au fost relativ puține ocazii, că PSD nu venea sau se volatiluza când se vota.

 

Victor Ponta: Aveți 3 cazuri: președintele Consiliului Județean Botoșani, pe dl Tudor Chiuariu — hotărâre definitivă și irevocabilă, dl senator Akos Mora — definitiv și irevocabil.

 

Klaus Iohannis: Am cerut acestor colegi să demisioneze. Imediat ce convocăm Parlamentul, le luăm toate grămadă și rezolvăm.

 

Victor Ponta: N-ați înțeles. Sunt trei colegi ai dvs de la PNL care nu au legătură cu Parlamentul.

Comportament față de justiție

Klaus Iohannis: Eu vreau să garantez independența justiției și statul de drept. Eu cred că în acest domeniu trebuie să avem curajul nu spunem nu ne băgăm unde nu ne fierbe oala, nu avem noi politicienii ce căuta în actul de justiție. Este cea mai bună soluție pentru garanta independenței justiției să nu ne băgăm acolo unde nu avem ce căuta. Justiția este independentă, are sistemele proprii. Cel mai bun lucru pe care putem să-l facem este să nu ne băgăm acolo. Dacă vorbim de acțiuni care ne definesc ca politicieni este o frumoasă imagine de grup care s-a format în jurul dl Constantin Nicolescu, dl Ponta, Dl Severin, dl Corlățean dl Hrebenciu, dl Vanghelie, dl Pendiuc, doamna Andronescu care au afirmat că este o persecuție politică și că nu este bine ca acest domn care între timp a fost condamnat. După părerea mea nu se numește independența justiției, se numește forțarea justiției.

 

Victor Ponta: Articolul 133 din Constituție CSM garantează independența justiției. O să mă comport față de justiție cum m-am comportat ca premier. Ca prim-ministru am asigurat justiției stabilitate legislativă și finanțarea infrastructurii. Alături de mine era și Crin Antonescu și șeful PNL Argeș, erau colegii de la PNL. Eu cred că noi atunci am cerut independența justiției față de un senator PDL care acum vă este coleg.

 

Victor Ponta: Eu îl consider președintele PNL pe dl Antonescu și fondator al PNL pe dl Tăriceanu. Dvs vorbiți în numele PDL.

 

Klaus Iohannis: Dl Ponta, dvs recunoașteți o decizie a unei instanțe?
Victor Ponta: Dvs recunoașteți decizia instanței în cazul meu de plagiat? Că dvs nu aveți o decizie în cazul de incompatibilitate.

 

Klaus Iohannis: Există o decizie care spune că eu sunt președintele PNL. Afirmația dvs este o dezinformare publică.

Justiție — imunități

Victor Ponta: Este decizia CCR pe care USL, în Comisia de modificare a Constituției a reglementat clar să aibă toată lumea același regim. Parlamentarii nu au imunitate, decât pentru arestare și percheziție. La președinte se dau avize pentru toți miniștrii care nu sunt parlamentari. Dacă voi ajunge președinte, voi da aceste avize.

 

Klaus Iohannis: Imunitatea este mult discutată. Cea mai bună soluție e să lăsăm imunitatea acolo unde e vorba de votul politic sau de opinia politică, în nicio altă circumstanță. E nevoie de modificarea legislației pentru parlamentari, pentru miniștri. Justiția trebuie să fie în situația să-și urmeze cursul, indiferent dacă o cameră voteză sau nu o chestiune. Eu o vorbesc cu dl Mircea Roșca. Dvs vorbiți cu dna Ecaterina Andronescu?

 

Victor Ponta: Ieri am spus de dl Vosganian. Am spus doar că este cercetat, nu l-am acuzat. La fel despre Victor Paul Dobre, Akos Mora, colegii dvs. Dacă vrem să scăpăm de epoca Băsescu, nu trebuie să spunem ai noștri sunt buni, ai voștri sunt răi. Propunere: luăm legea parlamentarilor din Germania și o transpunem? PSD-ul votează.

 

Klaus Iohannis: Cu mare plăcere discutăm orice inițiativă legislativă, dar ce să o lăsăm pe săptămâna viitoare. Să dăm un semnal împreună să terminăm cu amnistia și grațierea. Vineri se poate pica legea, dacă nu vă e frică de baroni.
Victor Ponta: Știți când vreau să convocăm Parlamentul? Marți, când mergeți dvs la Înalta Curte.

Victor Ponta: Vineri, INS prezintă datele pe semestrul doi. Suntem pe creștere economică, nu am fost niciodată în recesiune.

Legea amnistiei și grațierii

Klaus Iohannis: Eu sunt total împotriva acestei legi, nu cred că România are nevoie de o lege a amnistiei și grațierii. PNL a votat de prima dată când a venit PSD cu legea, nu prea s-a știut cu ce vin ei acolo, și au încercat să ne-o bage pe gât. AM oprit în ultimul moment acest act normativ de care România nu are nevoie, dar de care PSD are foarte mare nevoie și toată gașca care l-a împins pe dl Victor Ponta în față ca să poată promova legea amnistiei și grațierii. Voi fi președintele României, voi refuza promulgarea acestui act normativ și nu vom avea legea amnistiei și grațierii.

 

Victor Ponta: Din ce în ce sunt mai neserioase răspunsurile. Legea nu s-a votat, nu puteați să votați împotrivă dacă nu s-a votat. Conform Constituției, președintele României are voie o singură dată să retrimită legea, nu poate să refuze. Spre deosebire de lozincile spuse de dl Iohannis acum că atunci nu a zis nimic în 2013, ministrul Justiției a dat un aviz negativ, avem un angajament internațional și această lege va fi respinsă, dar nu prin povești că eu președintele Iohannis sau Ponta o să refuz, ci Parlamentul poate să respingă.

 

Klaus Iohannis: Haideți să convocăm Parlamentul să punem această lege a amnistiei și grațierii pe tapet!

 

Victor Ponta: La ultima moțiune de cenzură din Parlament un senator PNL a venit la tribună și a vorbit în numele PNL și al dl Iohannis și la fel a zis PSD-iștii vor…, știți cine vorbește — Sorin Roșca Stănescu? Știți unde este sau este în altă parte? Nu mai fiți demagog! L-am avut atâția ani demagog pe Traian Băsescu, până când era vorba de ai lui. Vreau pentru toată lumea justiție

 

Klaus Iohannis: Vorbă lungă, convocăm sau nu Parlamentul?

Victor Ponta: Îi cereți dl Roșca Stănescu să demisioneze?

Klaus Iohannis: Îi dăm liber.

România dacă va câștiga contracandidatul:

Victor Ponta: Ați văzut fotografiile: Emil Boc, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu, Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă. România va arăta ca în 2010-2011. Cu aceeași oameni, aceleași îngrediente, același rezultat.

 

Klaus Iohannis: Contracandidatul meu este prim-ministru și vreau să comentez prestația domnului Ponta. A reușit să ia o Românie ieșită din criză și să o bage în recesiune tehnică, să distrugă 100.000 de locuri de muncă, nu a știut să gestioneze investițiile publice. Am ajuns în situația în care CE ne avertizează că în 2015 o să avem un deficit bugetar de 2,8% din PIB, în 2015 o să plătim toate pomenile electorale promise de contracandidatul Victor Ponta. Nu a fost în stare să vină în Parlament cu bugetul pentru 2015. În cazul în care va fi ales președinte, a doua zi în Parlament va fi aleasă legea amnistiei și grațieri și ne trezim în societate cu toți corupții.

 

Victor Ponta: Comisia Europeană a anunțat 1,6% creștere economică pe trimestrul trei. Vineri, INS anunță 2 lucruri. În trim. 3 avem creștere peste 1%. În primul trimestru s-a recalculat și nu am fost în recesiune. Anul trecut am avut cea mai mare creștere din UE.

 

Klaus Iohannis: Așteaptă România lui Victor Ponta cu legea amnistiei și grației. Adrian Năstase, Dragnea, Voicu, Andronescu, Mihăilescu, Mitrea, Dan Nica, Dan Șova, Ioan Adam, Victor Mocanu, Bunea Stancu, Nicușor Constantinescu — lideri PSD cercetați penali. Sunt 38 — vă las lista.

 

Victor Ponta: Aia e lista doamnei Macovei. Domnul Hrebenciuc, DNA a cerut arestarea. Dvs. aveți o arestare pentru domnul Mircea Roșica, șef PNL. Îi cereți să-și dea demisia? Poate e un semn de seriozitate.

 

Klaus Iohannis: Sunteți președinte PSD, eu al ACL. Facem o treabă între bărbați. Mâine se convoacă parlamentul și votă scoaterea legii grațierii.

Victor Ponta: 4 milioane de români m-au votat pentru funcția de președinte. Am văzut pe rețelele de socializare. Domnule, e un candidat slab, dar îl votez ca să nu iasă Ponta.

Victor Ponta: Acum în Europa suntem doi fraieri care avem excedent bugetar, doamna Merkel și eu. Este o Românie în care rămânerea la putere a lui Traian Băsescu, Boc, Videanu cu oameni sprijiniți de oameni ca Iohannis, este o Românie unită, oriunde trăiești poți să trăiești.

 

Klaus Iohannis: Este foarte interesant că dl Ponta știe să vorbească după cartonașe. Oamenii așteaptă soluții, nu statistici. După ce terminăm cu statisticile vă întreb, dragi români vă merge mai bine de când este Victor Ponta este prim-ministru.

 

Victor Ponta: Cred că românii au răspuns pe 2 noiembrie.

Viziune asupra României

Klaus Iohannis: România lui Iohannis e o Românie normală. În România lucrului bine făcut, lucrurile se pun în practică și se termină cu bine. Oricem om care trăiește în țară sau în diasporă i se respectă drepturile. Lucrurile se fac în așa fel încât fiecare să fie mulțumit de partea care îi revine. Reconstruim împreună România. România lui Iohannis este o țară a prosperității, fiecare are un venit decent, nu se stă cu mâna la stat. România are libertatea de a alege. Seamnă cu Sibiul lui Iohannis, oraș-etalon după atâțoa ani de conducere cu Klaus Iohannis. Investitorii străin vin, cei români sunt sprijiniți ca să avem o economie în plină dezvoltare.

Calități

Victor Ponta: Klaus Iohannis este un politician abil. Primarul Bucureștiului devenit președinte a fost un președinte bun?

 

Klaus Iohannis: Victor Ponta are calitatea de a vorbi despre orice, oricât, indiferent dacă știe sau nu despre ce este vorba. Este foarte bine pentru un politician să fie tânăr. A dezamăgit, este exponentul unui sistem foarte vechi, este o persoană manevrată din umbră.

 

Victor Ponta: Am vorbit foarte mult și aseară spre deosebire de dvs am știu ce vorbesc.

Klaus Iohannis: Cunoașteți o persoană Gabriel Oprea? Cunoașteți cum a votat la tăierea pensiilor? Împreună cu UNPR a votat la reducerea salariile. Așa cum am eu oamenii care au votat așa, și dumneavoastră.

 

Victor Ponta: Nu mai vorbiți despre profesori, nu mai sunteți demult profesori.

Victor Ponta: Cred că dl Iohannis va aduce înapoi România în 2010, pentru că are aceeași echipă ca atunci când s-au tăiat pensiile. Eu îl vreau pe Călin Popescu Tăriceanu premier. Dl Iohannis seamănă foarte mult cu dl Băsescu. Boc și Băsescu un primar și un președinte foarte slabi.

Klaus Iohannis: Știți cum a votat Gabriel Oprea? A votat pentru reducerea pensiilor.

Klaus Iohannis: Nu e bine pentru România să fie președinte domnul Ponta. Este greșit și periculos să se dea toată puterea în mâna unui singur partid, care are membri marcanți cu probleme grave cu justiția. E periculos să regresăm. Victor Ponta a speriat pensionarii că le-aș tăia pensiile. Dacă cineva care își scrie lucrarea de doctorat copiază, mi se pare o problemă proporțional mai mare. Oriunde în lume, dacă un politician este prins că a copiat trei rânduri, prin clasa politică, demisionează, la noi unul dintre aceștia dorește să fie președintele.

Victor Ponta: Domnul Iohannis, la disputa de ieri, a fost total nepregătrit. A spus lucruri neadevărate, că PNL a promis în comisia de modificare a Constituției votul
electronic și prin corespondență și PSD l-a respins. Amendamentul depus de Alina Gorghiu a fost retras, nu respins.

 

Klaus Iohannis: Amendamentul a fost respins.
Victor Ponta: Scrie în limba româna, cu ștampilă. Ca să înțeleagă oamenii că nu v-ați pregătit nici în seara asta.

Candidatul

Klaus Iohannis: Sunt Klaus Iohannis primarul municipiului Sibiu, președintele PNL, candidatul ACL. Sunt candidatul care crede că votul nu este o lozincă ci este un drept, care crede că toți trebuie să aibă condiții să voteze. Trebuie să avem curaj să spunem stop și de la capăt.
Au lipsit de la secțiile de votare 52 de reprezentanți PSD, 19 de la ACL și alții de la alte partide.

Victor Ponta: Sunt pregătit și pot fi acel președinte de care România are nevoie pentru 3 motive: sfârșitul regimului Băsescu-Ungureanu-Blaga; dezvoltarea României și repararea nedreptăților; am nevoie de o echipă, echipa USL, votată de români cu Călin Popescu Tăriceanu prim-ministru. Avem nevoie de stabilitate și de unitate. A fost multă dezbinare, a fost un regim care s-a bazat pe învrăjbirea românilor. În următorii 5 ani, când România va aniversa 100 de ani de la Marea Unire, cred că pot să duc România acolo unde a dorit înaintașii noștri.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

  1. Va mai amintiti anii ’90 cum se prezentau candidatii pentru alegeri parlamentare si prezidentiale? Pe atunci la dezbateri ziaristii dadeau note candidatilor dupa fiecare interventie. Imi amintesc un singur nume de parlamentar: Varujan Vosganian. A luat cele mai mari note, vorbea perfect in teorie. Cind a fost pus ministru de finante (2008) a fost o catastrofa, a avut deficit la buget 5,6 %. La fel si Emil Constantinescu. L-a dominat pe Ion Iliescu, dar ca presedinte a fost chiar mai slab decit Iliescu (care si el a fost slab).
    Concluzia: aparentele pot insela. Trebuie sa vezi dincolo de campania electorala ca sa-ti formezi o parere corecta.

  2. Nenorociților! Nici nu s-a terminat dezbaterea și slugoiul PSD Sultănescu dă sondaje măsluite. Iohannis a fost superb! Ponta grețos, vorbind despre un USL care nu există, cum nu există nici partidul slugoilor PSD, PRL-ul lui Răzgândeanu!
    Iohannis președinte!!!

Lasă un răspuns