Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

A început lupta pentru şefia PNL după plecarea lui Iohannis

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Câştigarea alegerilor prezidenţiale de Klaus Iohannis a deschis disputa în interiorul partidului în privinţa succesiunii în fruntea partidului. Oficial, Iohannis va părăsi PNL pe 21 decembrie, dar cei din jurul său au început deja negocierile pentru viitorul preşedinte al partidului.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a avut o discuţie telefonică cu fostul preşedinte Crin Antonescu, care a respins orice discuţie despre revenirea în fruntea partidului. Antonescu le-a transmis să pună în fruntea partidului un om din generaţia tânără, pe care a promis că-l va susţine.

Funcţia este vizată şi de prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, cel care a avut un rol important în echipa Iohannis, scrie gandul. Printre numele vehiculate să preia partidul este şi cel al lui Dan Motreanu, fost secretar general în timpul mandatului lui Călin Popescu Tăriceanu în fruntea partidului şi actualmente secretar general. Surse din PNL au declarat pentru gândul că există două variante pentru desemnarea succesorului lui Iohannis: varianta negociată – viitorul preşedinte este desemnat de Delegaţia Permanentă sau variantă deschisă – organizarea unui Congres extraordinar.

Delegaţia Permanentă a partidului ar urma să stabilească în luna decembrie cine va prelua conducerea partidului. Potrivit Statutului noului PNL, va exista o conducere bicefală, un preşedinte fiind dat de fostul PNL, iar celălalt de PDL. Un Congres în care să fie ales un singur preşedinte al PNL, ar urma să aibă loc abia în 2017, după alegerile parlamentare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns