Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CSM a respins cererea de arestare preventivă pentru Alina Bica

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Consiliul Superior al Magistraturii a oferit vineri dimineață prima reacție cu privire la cazul Alinei Bica, procurorul șef al DIICOT reținut de DNA pentru 24 de ore.

CSM a anunțat, printr-un comunicat, că în ședința de joi seară Secţia pentru procurori a aprobat doar arestul la domiciliu în cazul Alinei Bica, respingând solicitarea de încuviințare a arestării preventive, scrie dcnews.

“În şedinţa din data de 20 noiembrie 2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat luarea măsurilor reţinerii şi arestului la domiciliu a doamnei Bica Alina Mihaela, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Hotărârea Secţiei pentru procurori a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

În aceeaşi şedinţă, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus respingerea solicitării de încuviinţare a luării măsurii arestării preventive.

Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei”, se precizează în comunicatul CSM.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns