Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Se discută despre introducerea obligativităţii absolvirii a minimum 8 clase pentru a putea susţine examenul de şofer

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Se pare că este în continuă completare Codul Rutier. Demersul pare firesc la prima vedere. Noi şi noi informaţii şi date probabil ar impune revizuiri periodice. Culmea este că unele propuneri care ar viza într-un viitor apropiat modificări ale acestui act normativ se puteau face cu ani şi ani în urmă.

În prezent se vorbeşte despre introducerea în Codul Rutier a unei prevederi potrivit căreia persoanele care nu au minimum 8 clase, nu se vor putea prezenta la examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Există discuţii aprinse între anumite persoane, unele chiar cu funcţii de decizie pe seama acestei posibile viitoare reglementări.

Într-o anumită tabără se plasează cei care susţin că abilităţile de a conduce un autovehicul nu sunt proporţionale cu gradul de instruire a persoanei de la volan. Cei din tabăra adversă resping această afirmaţie şi îşi susţin părerea. Cei din a doua categorie au convingerea că persoanele care nu au minimum 8 clase absolvite ar putea avea probleme în ceea ce priveşte citirea şi apoi aprofundarea normelor rutiere.

Ba mai mult, n-ar fi pregătite de a accesa Internetul. Este posibili că cei mai puţin instruiţi să nu poată reţine indicatoarele rutiere şi semnificaţia ficăruia. Se face vorbire inclusiv despre numărul suficint de mare de analfabeţi din România.

Unii dintre aceştia, prin diverse demersuri, ar putea deveni posesori de permise de conducere, fapt ce ar înseamna un real pericola. Statisticile arată din păcate că în unele evenimente rutierea cu urmări grave sunt implicate persoane cu un grad de instrucţie discutabil.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns