Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Filmul ‘Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu’ de Andrei Ujică va fi lansat marţi şi pe DVD

Cadru din film
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cadru din film
Cadru din film

Filmul ‘Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu’ de Andrei Ujică va fi lansat marţi şi pe DVD, la 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989. DVD-ul conţine subtitrări în franceză şi engleză şi este însoţit şi de o broşură cu minibiografiile tuturor personajelor care apar în documentar.

Printre cele 127 de figuri se regăsesc Gerald Ford, Jimmy Carter, Richard Nixon, Prinţul Charles sau Mao Zedong. ‘Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu’ a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2010, fiind lansat în cinematografele din România în toamna aceluiaşi an. Decupat din peste 1.000 de ore de imagini de la Arhiva Naţională de Filme şi Televiziunea Română, filmul acoperă 25 de ani din viaţa lui Nicolae Ceauşescu, de la instalarea sa la putere, în 1965, până în 1989. ‘Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu’ a fost inclus de publicaţia ‘New York Times’ printre cele mai bune 20 de filme ale anului 2011. DVD-ul va fi disponibil în reţeaua librăriilor Cărtureşti, Humanitas, Librarium şi la Librăria Engleză ‘Anthony Frost’ din Capitală.

Filmul „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” va avea o proiecţie eveniment pe site-ul Radio Romania Cultural, luni, 22 decembrie, de la ora 22,00, în parteneriat cu DocuArt.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns