Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Concert extraordinar organizat special pentru Crăciun de Opera din Cluj

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Grigore Leșe
Grigore Leșe

Opera Națională Română din Cluj-Napoca organizează, special pentru Crăciun, unul dintre cele mai mari concerte din acest an, care îi va avea ca invitați speciali pe Grigore Leșe și Marcel Pavel.

Realizat în premieră națională, evenimentul aduce pentru întâia oară un spectacol liric pe scena noii Săli Polivalente clujene.

“Pe o regie artistică spectaculoasă de operă, colind și dans, serata dedicată sărbătorilor de iarnă va reuni într-un spectacol unic desăvârșit soliștii, orchestra, corul și corpul de balet ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, cu participarea extraordinară a artiștilor invitați Grigore Leșe și Marcel Pavel, acompaniați de Corul de copii ‘Junior VIP’, Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj și Ansamblul Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia”, au declarat reprezentanții Operei clujene.

Concertul va da ocazia publicului să reasculte arii din repertoriul liric universal al compozitorilor Giuseppe Verdi, Georges Bizet, Giacomo Puccini, Jacques Offenbach, Johann Strauss, Franz Lehar și a celor mai îndrăgite canțonete și musical-uri, completate de colinde tradiționale autentice și clasicele cântece europene de sărbători, într-un spectacol în distinsul stil vienez.

“Spectacolul dedicat Crăciunului îndeplinește cu eleganță dezideratul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca de a ieși în întâmpinarea publicului, oferindu-i manifestări artistice diverse nu doar pe propria scenă, ci și în spații alternative. Parte a proiectului cultural ‘Opera pentru Cetate’, susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, acest Concert extraordinar de Crăciun completează repertoriul reușitelor lirice începute cu ocazia sărbătorilor de iarnă ale anului trecut și continuate prin succesul fulminant al operei Aida, regizată în aer liber în Piața Unirii din Cluj. Aceste inițiative inedite sunt deschizătoare de drumuri pentru ceea ce se dorește să devină o tradiție a Clujului cultural și o apropiere a instituției lirice de publicul larg”, se arată în comunicatul Operei clujene transmis AGERPRES.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, fiind realizat în parteneriat cu Asociația “Fidelia-bucuria operei”, Asociația Culturală PRO Transilvania, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică “Octavian Stroia”, Asociația “Ferma de Zâne” și Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj.

Intitulat “Nu-i lumină nicări”, concertul va avea loc vineri, 19 decembrie, de la ora 19,00, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns