Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Veterinarii au amendat o plăcintărie și o măcelărie cu câte 600 de lei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

  

Evaziunea fiscala la carne este de aproape 40% din piata
carne

  Inspectorii  Direcţiei  Sanitare  Veterinare  şi  pentru  Siguranţa  Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada  05.12.2014  –  11.12.2014 un număr de 78  acţiuni de control la unităţi şi gospodăriile populaţiei.


    În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: condiţii zoo-igienice şi de bunăstare, existența documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igiena, originea materiilor prime și existența documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea și etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor, existenţa echipamentelor de protecție.


Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat două amenzi  contravenţionale în valoare de 1.200 lei.
Deficienţele constatate au fost următoarele:
Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar: plăcintărie – 600  lei. Manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor: măcelărie – 600 lei.
În această săptămână a fost depistat un caz de trichineloză la o suină din localitatea Botiz. Carcasa de porc cu o greutate de 170 kg a fost confiscată şi dirijată pentru incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar-veterinar.

Examene trichineloscopice

Examenele trichineloscopice se pot efectua în cadrul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Satu Mare:  CSVSA Nr. 1 – Piața Mare, CSVSA Nr. 2 – Piața Someș, CSVSA Nr. 3 – Piața Mică, Negreşti–Oaş – Piața agro-alimentară, Carei – Piața agro-alimentară, conform următorului  program: 13.12.2014  – între orele 8 – 15> 14.11.2014  – între orele 8  – 14.
Pentru orice urgenţe puteţi apela telefonul 0760789016.
Carnea provenită de la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei este destinată strict pentru consum familial.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

5 comentarii

  1. bravo veterinarilor ati amendat o amarata de placintarie dar cand o sa aveti curaj si putere sa amendati firme serioase precum cba ave impex unicarm si altele pt modul de pastrare si livrare a produselor din carne? aici nu aveti curaj sau nu aveti voie sa interveniti cu controale?

  2. bravo domnilor veterinari!!!ati amendat o amarata de placintarie unde mai mancam si noi o placinta calda dar va intreb cand o sa citim ca ati amendat un UNICARM sau un AVE IMPEX sau un CBA???pentru modul sau felul cum pasreaza si distribuie carnea pt populatie dar voi nu aveti curajul sa intrati la controale la aceste si la alte firme de profil pt ca de aici traiti si sugeti si mancati bine cu toti astept argumente contradictori

Lasă un răspuns