Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Creierul uman este “maleabil”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Telefon inteligent
Telefon inteligent

 

Folosirea telefoanelor inteligente modifică modul de funcţionare al creierului uman. Acesta se adaptează la schimbările date de tehnologia touchscreen din aceste sisteme. Faptul este confirmat de un studiu al Institutului de Neuroinformatică. Creierul uman este “maleabil”.

Electrocefalografiile făcute de către specialişti au arată că există diferenţe notabile între cei care folosesc telefoanele clasice şi cele tactile. Cele două tipuri de telefoane afectează diferit activitatea cerebrală.

Autorii studiului au descoperit că utilizatorii de telefoane inteligente au degete mult mai agile şi o precizie tactilă mult mai mare.

Dintre cei 37 de voluntari care au participat la această cercetare ştiinţifică, 26 au folosit telefoane inteligente cu ecrane tactile, iar 11 au utilizat telefoane mobile convenţionale.

Electroencefalogramele au analizat semnalele electrice trimise între creier şi mâini prin intermediul nervilor.

Voluntarii din prima categorie au prezentat o activitate cerebrală mai mare ca răspuns la atingerile mecanice executate de degetul mare, degetul arătător şi degetul mijlociu.

Acest lucru pare să fie asociat cu frecvenţa cu care acele persoane folosesc funcţia “touchscreen” – cu cât aceasta era folosită cu o frecvenţă mai mare, cu atât activitatea cerebrală înregistrată prin EEG era mai intensă.

Se dovedeşte astfel faptul că creierul uman este “maleabil” şi poate fi modificat prin anumite experienţe.

Studiul supus dezbaterii de publicaţia Puterea a fost coordonat de cercetătorul Arko Ghosh şi a fost publicat în revista Current Biology.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns