Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Etapa a doua, una grea pentru Gyenes

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Locul 51 după două zile de Dakar

gyenesAventura pilotului sătmărean Emanuel Gyenes la Dakar 2015 a început duminică cu prima etapă. Una destul de bună pe care a terminat-o pe locul 47 din totalul de 161 de participanţi la motociclete. Luni, a fost o zi nu tocmai bună pentru riderul de la echipa Autonet Motorcycle Team.

În cea de-a doua zi, luni, s-a desfăşurat etapa de la Villa Carlos Paz până la San Juan. Pe o lungime totală de 625 km, am avut cea mai lungă probă specială de la categoria moto din concurs. Ea a măsurat 518 km. O zi lungă şi dificilă aşadar pentru Gyenes pe care a început-o destul de bine. Mani a pornit la ora Romaniei 11.05 pe speciala de 518 km care a fost un mix de teren dur în prima parte, porţiuni cu mult praf între cele doua puncte de alimentare şi nisip în ultima parte. La primul punct de control orar al zilei Mani a avut al 36-lea timp. După alţi kilometri parcurşi Gyenes a întâmpinat unele probleme, fiind poziţionat la un moment dat chiar şi pe locul 110 în clasamentul zilei. A revenit din mers şi a terminat în forţă etapa de luni, pe locul 53 (7h 27min 20sec). Spunem în forţă deoarece a recuperat multe locuri. Iar în clasamentul general, sătmăreanul nostru este pe locul 51.

” Am mers bine dimineaţă însă am început să pierd ulei şi pe la km 100 m-am oprit. Cred că am pierdut vreo 40 de minute cu reparaţia şi am avut noroc că am primit ulei de la spectatorii aflaţi pe probă. Le mulţumesc pentru ajutor.  În timpul pierdut m-au depăşit opt quaduri şi apoi 400 de km i-am petrecut depăşindu-i treptat. A fost foarte greu pentru că a fost praf, iar pe ultimii aproximaitv 100 de km a fost nisip şi temperaturile aici deja sunt foarte ridicate. Dakar-ul este lung şi sper să recuperez din timpul pierdut astăzi. ” ne-a transmis Gyenes.

Etapa a doua a fost câştigată de spaniolul Barreda Bort (Honda – 5h 46min 06sec) cel care a urcat pe primul loc în clasamentul general.

Raliul Dakar continuă marţi cu etapa San Juan – Chilecito. Aici, riderii vor avea de parcurs 675 km, proba specială măsurând 220 km.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns