Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Premierul cere verificarea certificatelor de revoluţionar

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Corpul de control al premierului va demara marți o verificare la Secretariatul de stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989, a declarat secretarul de stat pentru problemele revoluționarilor, Adrian Sanda.

Premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control să verifice activitatea Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari începând din 1990, în principal modul în care au fost acordate certificate de revoluţionar, au declarat surse din Guvern.

Controlul a fost dispus după ce mai multe sute de revoluţionari au protestat, luni, la Guvern faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate, scrie Mediafax.

“A fost dispus un control privind activitatea din ultimii 25 de ani la Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari. Ideea este de a vedea cine şi ce fel de certificat a primit în aceşti 25 de ani”, au declarat sursele.

Mai multe sute de revoluţionari au protestat, luni, la Guvern faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate.

În jurul orei 15.00, protestul iniţiat de revoluţionari la Guvern a fost marcat de un incident, când unul dintre revoluţionari a avut un conflict cu jandarmii, în zona trecerii de pietoni de la Şoseaua Kiseleff.

Revoluţionarii, al căror număr a fost, la un moment dat, de câteva sute, au protestat mai întâi la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, iar apoi s-au instalat pe trotuarul din faţa muzeului Antipa.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns