Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ziua Culturii Române în Polonia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Institutul Cultural Român de la Varșovia sărbătorește Ziua Culturii Române prin organizarea unei suite de evenimente în Polonia.

Primul dintre ele va fi un concert extraordinar de muzică contemporană românească, în data de 9 ianuarie. Orchestra Filarmonicii din Gorzów Wielkopolskich, avându-l ca solist pe flautistul Ștefan Diaconu, iar la pupitrul dirijoral pe maestrul Cristian Florea, va susține un concert, în programul căruia se regăsesc lucrări de George Enescu, Cristian Florea și Ion Dumitrescu.

Un alt eveniment, organizat de această dată în capitala Poloniei, va fi o expoziție de fotografie în aer liber, cu imagini-simbol pentru cultura română: ceramica de Horezu, aflată pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial a UNESCO. Expoziția este realizată de ICR Varșovia împreună cu Ambasada României, fotografiile aparținând Institutului Național al Patrimoniului și Muzeului Țăranului Român din București). Evenimentul beneficiază de susținerea financiară a Societății Pesa din Bydgoszcz.

Tot la Varșovia, în data de 17 ianuarie, va veni rândul copiilor să se bucure de sărbătoarea Culturii Române. Lor le va fi dedicat un eveniment cu povești românești, interpretate de actori profesioniști în limba română.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns