Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta invită opoziţia la consultări pe tema revizuirii Constituţiei şi a legilor electorale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Victor Ponta vrea un sistem clar pentru alegerile din 2016
Victor Ponta vrea un sistem clar pentru alegerile din 2016

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a postat pe o reţea de socializare un scurt mesaj în care, cu titul “Nevoia de consens”, invită opoziţia la dialog pe tema revizuirii Constituţiei şi a sistemului electoral.

“Invit opoziţia la dialog pe tema revizuirii Constituţiei şi a sistemului electoral”, scrie Ponta, citat de Mediafax.

La finele anului trecut, Ponta arăta că modificarea Constituţiei, inclusiv cu reduerea numărului de parlamentari, poate fi o oportunitate de remodelare a vieţii politice, sociale şi economice, multiplicarea artificială a crizelor politico-instituţionale din ultimul deceniu aducând România într-un blocaj.

Ponta a declarat luni că în cadrul Biroului Permanent Național al PSD au fost desemnați responsabilii din partea partidului pentru principalele proiecte politice ale începutului de an referitoare la continuarea procesului de revizuire a Constituției.

‘Domnul senator Chelaru și un grup de alți colegi vor lucra, iar intenția noastră este de a finaliza textul de revizuire a Constituției, de a-l dezbate în cadrul comisiei și după aceea în plenul Parlamentului și de a încerca în anul 2015 să facem acele modificări pe care toate forțele politice au anunțat că le doresc, dar din cauza contextului electoral în 2014 au fost întârziate’, a arătat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Referitor la sistemul electoral, BPN al PSD a decis ca președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, să coordoneze grupul de lucru al partidului, precum și pozițiile politice. ‘Aici, pentru a avea un nou cod electoral, referitor la modul în care sunt aleși parlamentarii, aleșii locali, în așa fel încât să putem să intrăm în anul 2016 cu un sistem foarte clar și un sistem mult îmbunătățit față de ceea ce am avut în acest moment. Conform deciziei CCR, după cum știți foarte bine, trebuie adoptată noua lege cu cel puțin un an înainte de data alegerilor, pentru a putea fi aplicată în 2016’, a menționat Ponta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns