Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sătmărenii cu ochii pe francul elveţian

AEP a aplicat amenzi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
4,5 lei este cotaţia din acest moment pentru un franc elveţian
4,5 lei este cotaţia din acest moment pentru un franc elveţian

Situaţia îngrijorătoare în care se găsesc cei aproximativ 2000 de sătmăreni care au credite la bănci în franci elveţieni nu s-a schimbat deloc în ultima perioadă. Toţi aceştia sunt cu ochii pe moneda elveţiană sperând la o minune. Cotaţia oficială anunţată de BNR la sfârşitul săptămânii trecute a fost cea mai mare înregistrată vreodată pe piaţa valutară românească, respectv 4,42 lei. 

În prezent casele de schimb valutar vând moneda Elveţiei la un preţ  4,45 lei sau chiar 4,49 lei, mult mai mare decât cotaţia oficială calculată de Banca Naţională a României. 

Euro a trecut de 4,5 lei, fiind cea mai mare cotaţie din ultimele zece luni, iar dolarul are un record absolut de peste 3,88 lei.

Pe piaţa interbancară, pentru francul elveţian este foarte important, pentru că acesta este semnul pe care îl dă piaţa pentru ce se va întâmpla la ora 13.00, când BNR va calcula cursul oficial. La fel ca vineri, 16 ianuarie şi azi sătmărenii afectaţi grav de această creştere bruscă vor ieşi din nou pe platoul din faţa Palatrului Administrativ pentru a protesta începând cu orele 16.30. 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. ce au asteptat mai?minune???minunea va veni daca dau drumul la tiparnita…atunci veti lua francul la 5 lei cu siguranta….oare isi va modifica banca centrala a elvetiei dobanda de politica monetara dupa ce va fi citit in informatia zilei de cei 2000 de satmareni?

Lasă un răspuns