Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Telemeaua de Ibăneşti are certificat de origine protejată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Telemeau de Ibăneşti atestată în UE
Telemeau de Ibăneşti atestată în UE

 

În vreme ce unii producători de produse tradiţionale româneşti fac eforturi de a le certifica, pentru aceştia apare încă o problemă. Pentru a avea certitudinea că deţin controlul total asupra acestor produse este necesară, chiar obligatorie, obţinerea titulaturii de produs cu denumire de origine protejată. Telemeau de Ibăneşti are acest certificat.

Iată că în vreme ce la nivel naţional s-au certificat câteva sute de produse ca fiind tradiţionale, avem şi primul produs cu denumire de origine protejată la nivel internaţional.

Este vorba despre Telemeau de Ibăneşti. Produsul este menţionat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Demersuri similare sunt pregătite pentru Salamul de Sibiu şi Novacul afumat din Ţara Bârsei. Procedura de atestare la nivel european poate dura 2-3 ani.

Alături de produsele mai sus menţionate s-ar cuveni să se afle pălinca sătmăreană, poate pita de mălai şi de ce nu, boacele cu păsat. Oare s-a gândit cineva dintre sătmăreni a demara demersurile necesare în acest sens? Un asemenea certificat a face cinste judeţului, implicit producătorilor de produse tradiţionale.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns