Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fermierii americani intenţionează să majoreze preţul porumbului şi al sorgului la poarta fermei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Porumb boabe
Porumb boabe

 

Piaţa Mondială a porumbului boabe a cunoscut o scădere a preţului în ultima lună, de la 191 dolari/tonă, la 180 de dolari/tonă. Scăderea este de sub 6%. Asta ca urmare a ofertei existente în ţări mari producătoare sunt: SUA, China, Brazilia, Ucraina, Mexic, India, Federaţia Rusă. Fermierii american intenţionează ca într-un viitor apropiat să majoreze preţul porumbului şi al sorgului la poarta fermei.

Consumul mondial de porumb în 2014/15 este evaluat la 968,9 mil. t, comparativ cu 944,9 mil. t în 2013/14. Marile consumatoare de porumb în 2014/15 (mil. t) sunt: SUA, China, UE, Brazilia, Mexic, India, Japonia, Egipt, Canada, Coreea de Sud.

Marile importatoare de porumb în 2014/15 (mil. t) sunt ţările: Japonia, Mexic, Coreea de Sud, Egipt, UE, Iran, SUA, Taiwan şi Columbia.

Fermierii american intenţionează ca într-un viitor apropiat să majoreze preţul porumbului şi al sorgului la poarta fermei. Încă n-au fost avansate cifre, doar intenţia de majorare. Sorgul a depăşit deja preţul porumbului pentru prima dată în ultimii 8 ani.

În ciuda scăderii stocurilor de porumb din vechea recoltă (2013/14), cotaţiile porumbului din Argentina au rămas cu 10 dolari/t sub cele din SUA, iar cotaţiile de la Marea Neagră au crescut cu 9 dolari/t peste cele din SUA.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns