Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Consilierii traseişti trebuie să-şi piardă imediat mandatul, susțin liderii PNL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că în urma publicării motivării Curţii Constituţionale pe decizia de respingere a OUG 55, consilierii locali şi judeţeni traseişti trebuie să-şi piardă imediat mandatul, iar în cazul primarilor, este opţiunea Parlamentului.

Orban a fost întrebat care vor fi acţiunile PNL în privinţa aleşilor locali care au schimbat partidul politic, în baza OUG 55, având în vedere motivarea dată publicităţii de Curtea Constituţională pentru declararea neconstituţionalităţii actului normativ.

”Din consultarea pe care am avut-o cu jurişti constituţionalişti şi cu specialişti în contenciosul administrativ sensul deciziei Curţii Constituţionale este foarte clar. În cazul consilierilor judeţeni şi locali care şi-au părăsit partidele pe listele cărora au candidat în alegerile locale, în baza ordonanţei, lucrurile sunt clare, trebuie să-şi piardă mandatul ca şi consecinţă a deciziei dată de CC. Drept urmare, consiliile locale şi consiliile judeţene trebuie să ia act de încetarea mandatelor tuturor acestor consilieri locali şi judeţeni”, a spus Orban, citat de Mediafax.

Prim-vicepreşedintele PNL a menţionat că liberalii se vor adresa consiliilor judeţene şi locale pentru a le solicita să respecte decizia Curţii Constituţionale, având în vedere obligativitatea instituţiilor publice de a respecta deciziile CC.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Băsescu laudă Guvernul Ponta

Asculta acest articol În cadrul discursului pe care l-a susţinut cu ocazia ceremoniei de învestire în funcţie a noului ministru