Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Geoană vrea să candideze la şefia PSD

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mircea Geoană este exclus din PSD
Mircea Geoană este exclus din PSD

Senatorul Mircea Geoană spune că intenţionează să propună o platformă pentru Congresul PSD şi să candideze alături de alţi colegi pentru conducerea partidului.

 UPDATE: Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu îl sperie anunţul făcut de Mircea Geoană privind candidatura la Congresul PSD, el arătând că nu ştie cum poate să candideze Geoană la Congresul unui partid din care nu face parte.

Exclus din PSD în noiembrie anul trecut, Geoană a fost întrebat, miercuri, la Gândul Live, dacă, în cazul în care ar putea, ar candida la şefia PSD.

“În orice organizaţie politică (…) Congresul este forul suprem, acolo se tranşează toate subiectele, inclusiv de genul exluderii pe care Ponta şi un număr de acoliţi au făcut-o în mod abuziv (…). Voi propune partidului în următoarele zile, în următoarele săptămâni, un proiect politic pentru România, dintr-o perspectivă de stânga autentică, întorşi la valorile noastre şi la ideologia noastră fundamentală, pe criterii de integritate şi competenţă pentru oamenii pe care-i propunem. Voi propune o platformă pentru Congresul PSD şi voi aduna în jurul acestei platforme, sunt convins, foarte mulţi colegi şi colege din generaţiile mai tinere, cele mai experimentate şi sunt convins că vom avea câştig de cauză. În acest moment, eu susţin proiectul, nu atât poziţia. Nu exclud această posibilitate, dar în esenţă proiectul mă interesează mai mult decât orice. (…) Vreau să ajungem în Congres (…), voi candida alături de alţi colegi. Nu poziţiile sunt importante acum, nu este scopul meu în viaţă să fiu preşedinte la PSD sau la noul PSD în eternitate. În acest moment, nu poziţia mea este importantă, ci calitatea proiectului şi calitatea oamenilor care susţin acest proiect”, a spus Geoană.

Mircea Geoană a susţinut că are “responsabilitatea” să ofere partidului din care provine şi pe care l-a condus “şansa unui nou început”, menţionând că aceasta ar însemna “o platformă” cu care să meargă la congres.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns