Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Audienţe în direct la Informaţia TV, de luni până vineri, ora 18.30

Audinețe în direct la Informația TV
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Audineţe în direct la Informaţia TV
Audienţe în direct la Informaţia TV

Emisiunea Info Studio difuzată de luni până vineri de la ora 18.30 la Informaţia TV vine în ajutorul cetăţenilor. Ne-am asumat o sarcină grea şi anume aceea de a asculta necazurile oamenilor şi de a încerca să le rezolvăm. Datoria noastră, a presei, este aceea de a sesiza probleme, iar datoria instituţiilor statului este de a le rezolva în limita competenţelor.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin telefon la numărul 0261.767302 în timpul emisiunii şi reclamaţiile pe adresa redacţiei, prin e-mail sau pe reţelele de socializare.
Problemele cetăţenilor sunt multe. Noul format al emisiunii Info Studio are în vedere acoperirea unei palete cât mai largi de necazuri cu care cetăţenii din judeţul Satu Mare, şi nu numai, se confruntă. În studioul Informaţia TV vor fi invitaţi mereu reprezentanţi ai instituţiilor publice care vor oferi soluţii cât mai viabile pentru rezolvarea cât mai rapidă a doleanţelor cu care vă confruntaţi. Pentru ca întrebările voastre să îşi găsească răspunsul, trebuie doar să sunaţi în timpul emisiunii la numărul de telefon 0261.767302 sau să ne trimiteţi reclamaţii pe adresa redacţiei sau prin intermediul reţelelor de socializare.

Primii invitaţi, Cosmin Dorle şi Florin Găzdac

Aflându-ne la un start nou, primele ediţii s-au axat pe o problemă ce din punctul nostru de vedere se rezolvă mai greu decât cele de altă natură. Invitaţii în platoul Informaţia TV, Florin Găzdac – consilier superior în cadrul Instituţiei Prefectului Satu Mare şi Cosmin Dorle – ;eful departamentului juridic din cadrul aceleiaşi instituţii – au răspuns prompt la întrebările moderatorului, dar şi la întrebările cetăţenilor. În cadrul emisiunii de miercuri, 21 ianuarie, am dezbătut o problemă prezentată şi în faţa reprezentantului Instituţiei Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Oradea.
Astaloş Francisc, domiciliat în municipiul Satu Mare pe strada Aron Pumnul numărul 18, îşi acuză vecina. Acesta susţine că de ani de zile se luptă cu actele în mână să i se facă dreptate şi nimic.     “Sunt proprietar al casei în care locuiesc şi al curţii ce are o suprafaţă de 25 de ari. În anul 2008 m-am trezit că vecina a intrat pe terenul meu cu mai mult de un metru şi a construit un gard. Am sunat poliţia, a venit şi nu a luat nicio măsură. Am dat-o în judecată şi nu am avut câştig de cauză deoarece nu am depus la timp o cerere”, declară Astaloş Francisc.
Olah Avram Alina, reprezentant al Avocatului Poporului, ne mărturiseşte că rezolvarea acestei probleme nu este de competenţa instituţiei. Aceasta ne mai spune că 16 persoane au fost în audienţe miercuri, 21 ianuarie, majoritatea problemelor fiind legate de fondul funciar.
Cazul cetăţeanului Astaloş Francisc a fost dezbătut şi în cadrul emisiunii Info Studio. Florin Găzdac l-a sfătuit să meargă cu toate actele la Instituţia Prefectului pentru a le analiza în detaliu.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns