Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Conducerea PSD îşi stabileşte strategia la un hotel din Sinaia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Social-democraţii s-au reunit încă de joi seara la un hotel RA-APPS din Sinaia, unde la acest sfârşit de săptămână vor discuta strategia pentru 2015, care are în centrul său unitatea în jurul lui Victor Ponta. Liviu Dragnea a spus că nu este sigur că în acest an se va organiza un Congres la PSD şi că a remarcat că partidul doreşte mai mult să discute despre guvernare, decât despre alegeri în partid.

 

Mai mult, preşedintele executiv al PSD a încercat să-i liniştească pe primarii migratori, afirmând că social-democraţii vor respinge în Parlament OUG 55, cea care a permis migraţia aleşilor locali, dar va depune un amendament prin care aleşii locali care au trecut la un alt partid să nu îşi piardă mandatul, scrie Gandul.

Prima şedinţă a social-democraţilor este programată pentru vineri, pesediştii reunindu-se în cadrul Comitetului Executiv Naţional. La întâlnirea de la Sinaia au fost invitaţi pe lângă reprezentanţii Comitetului Executiv Naţional, primarii de muncipii, preşedinţii de Consilii Judeţene, parlamentarii şi europarlamentarii.

”Trebuie să stabilim în mod oficial data Consiliului Naţional, va fi un Consiliu Naţional extrem de important, se vor discuta prevederi, modificări ale Statutului”, a spus Dragnea la sosirea la hotelul Mara din Sinaia.

În privinţa aleşilor locali care au migrat după intrarea în vigoarea a Ordonanţei 55, PSD, principalul beneficiar al migraţiei politice din administraţia locală, militează ca aceştia să nu îşi piardă mandatul. Preşedintele Iohannis a declarat în timpul campaniei prezidenţiale că aleşii locali migratori ar trebui să îşi piardă mandatul, după ce s-a stabilit că OUG 55 este neconstituţională.

”Poziţia noastră este foare clară: aleşii locali îşi păstrează mandatul.  Legea nu se poate aplica retroactiv, nici Curtea Constituţională nu a cerut să îşi piardă mandatul, Parlamentul va discuta, va aproba probabil o hotărâre pentru respingerea ordonanţei, iar într-un articol vom spune şi care sunt efectele juridice. De acum înainte nu se mai poate proceda în felul acesta”, a fost poziţia exprimată de preşedintele executiv al PSD.

El a încercat să dea un mesaj de unitate în jurul lui Victor Ponta, afirmând că nu ştie sigur dacă în acest an se va organiza un Congres la partid.

”Asta trebuie discutat, este una din discuţii care va fi discutată şi la Consiliul Naţional. Am fost în organizaţia PSD Iaşi, iar părerile erau mai mult decât împărţite, mulţi spuneau că nu trebuie să ne preocupăm acum de congres, ci cum ne ocupăm de guvernare”, a subliniat Dragnea.

În privinţa negocierilor dintre Vasile Blaga şi Mircea Geoană, Dragnea l-a ironizat pe copreşedintele PNL: ”dacă Blaga a ajuns să negocieze cu Vanghelie îi urez succes”.

Solicitat să comenteze declaraţiile copreşedintelui PNL Vasile Blaga referitoare la faptul că ar negocia cu Mircea Geoană, Dragnea a răspuns: „Înseamnă că echipa Geoană-Vanghelie s-a mărit cu Vasile Blaga. Înseamnă că avem echipa Mircea Geoană-Marian Vanghelieşi Vasile Blaga. Le doresc succes. Oameni de mare viitor”.

El a arătat că aşa este politica românească şi că Blaga a evoluat foarte bine în politică dacă a ajuns să negocieze cu Marian Vanghelie.

Liviu Dragnea nu a dorit să comenteze audirea Elenei Udrea de procurorii DNA.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns